Het PMO van TIGRA

Met TIGRA vestigingen in elke provincie van Nederland is een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) van ons erg aantrekkelijk. Zo kan het PMO bij bedrijven met meerdere locaties verspreid door Nederland tegelijk en op dezelfde manier worden uitgevoerd. Maar wat is een PMO nu eigenlijk en wat is de inhoud ervan? In deze blog kom je dit te weten.

Iedere werkgever wil graag gezonde en fitte werknemers. Door een PMO aan te bieden binnen je bedrijf krijg je als werkgever inzicht in het energieniveau, het welbevinden, de leefstijl, het werkvermogen en de arbeid gerelateerde gezondheidsrisico’s van je werknemers. Eventuele problemen die te maken hebben met werk en gezondheid komen in een vroeg stadium aan het licht. De resultaten worden gebundeld waardoor je als werkgever een uitgebreide en diepgaande data-analyse krijgt van de vitaliteit van je werknemers. Met de uitslag kun je aan de slag gaan om de gezondheid van je werknemers te behouden of juist te verbeteren.

De werknemer zelf weet na een PMO op individuele titel hoe het met zijn of haar gezondheid gesteld is.

Maatwerk

Een PMO van TIGRA is altijd maatwerk. We nemen contact op met jou als klant en spreken samen de mogelijkheden door die we kunnen bieden. De inhoud wordt afgestemd op de werkzaamheden van jouw bedrijf, de RI&E en de bedrijfscultuur. We hebben een landelijk netwerk van zo’n 30 TIGRA vestigingen. Hierdoor kunnen we op verschillende locaties tegelijk een PMO uitvoeren.

Ons (PMO) bestaat uit drie onderdelen die elkaar perfect aanvullen: het werkvermogensonderzoek, een fysiek onderzoek en het doelformuleringsgesprek. Als doel heeft een PMO het vroegtijdig signaleren van gezondheidseffecten bij individuele werknemers die gerelateerd zijn aan het werk.

  1. Werkvermogensonderzoek: Als eerste stap vullen de deelnemers een online vragenlijst in over hun inzetbaarheid, werkvermogen en gezondheid. De standaard vragenlijsten gaan over werkvermogen, werkomstandigheden (lichamelijke klachten, lichamelijke & mentale belasting, werktempo, werkhoeveelheid etc.) en over je persoonlijke gezondheid. Daarnaast zijn er vragenlijsten over verschillende andere onderwerpen die kunnen worden toegevoegd indien wenselijk.
  2. Fysiek onderzoek: Na het invullen van de vragenlijsten is het tijd voor het fysieke onderzoek. Hiervoor komen de TIGRA professionals bij jullie op locatie. Welke testen er worden uitgevoerd, besluiten we samen met jullie. De testen moeten namelijk goed aansluiten bij de risico’s die de werknemers in hun functie tegenkomen.
  3. Doelformuleringsgesprek: Direct na afloop van het fysieke onderzoek volgt een gesprek met één van onze adviseurs. Die bespreekt de resultaten van de vragenlijsten en de fysieke onderzoeken met de deelnemer. Dit gesprek vindt plaats rondom de vraag: “Hoe ga jij inzetbaar blijven?”. Samen met de adviseur bepaalt de deelnemer zijn verbeterpunten voor een optimale inzetbaarheid.

Vraag hier vrijblijvend een offerte op voor een PMO bij jouw bedrijf!

©

Meer artikelen

Blog | 17 juli 2021

Het PMO van TIGRA

Met TIGRA vestigingen in elke provincie van Nederland is een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) van ons erg aantrekkelijk. Zo kan het PMO bij bedrijven met meerdere locaties verspreid door Nederland tegelijk en op dezelfde manier worden uitgevoerd. Maar wat is een PMO nu eigenlijk en wat is de inhoud ervan? In deze blog kom je […]

Lees verder

Nieuws | 13 juli 2021

COVID-19 restklachten verhelpen met training TIGRA

Wat hij dacht dat een longontsteking was, resulteerde in een positieve coronatest, met vermoeidheidsklachten en geheugenverlies als overhoudende restklachten. Het overkwam de 55-jarige Gerard te Boekhorst. Hij is al twintig jaar werkzaam bij de Nederlandse Spoorwegen (NS) en sinds 2008 in de functie van Veiligheid & Service medewerker. Gerard volgde bij TIGRA een Gedragsmatige fysieke […]

Lees verder

Blog | 8 juli 2021

TIGRA: wie zijn we en wat doen we?

Kortgezegd zijn we een landelijk dekkende organisatie die ervoor zorgt dat werknemers gezond, vitaal en met plezier aan het werk blijven en fluitend hun pensioen halen. Dit doen wij met een brede dienstverlening op het gebied van verzuim, inzetbaarheid, preventie en thuiswerken. In deze blog lees je meer inhoudelijk over ons en onze dienstverlening. TIGRA […]

Lees verder

Meer informatie

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven