Een PMO: what’s in it for me? Zowel voor werkgever als werknemer

Een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) is een uitgebreid onderzoek op het gebied van gezondheid en werk. Er worden medische zaken meegenomen, maar er is ook aandacht voor aspecten als werksfeer, stress en lichamelijke belasting. Met het PMO signaleren we gezondheids- en arbeid gerelateerde klachten. We zien of die door het werk ontstaan of andere oorzaken hebben.

What’t in it for me als werkgever?

Werknemers die fluitend naar hun werk gaan, een goede sfeer op de werkvloer en een aantrekkelijke werkgever zijn. Dat wil jij als werkgever ongetwijfeld! Door het aanbieden van een PMO kun je dit allemaal creëren. We tonen je de totaalresultaten van het PMO via een uniek interactief dashboard. Dit laat je precies zien wat goed gaat binnen je bedrijf en aan welke knoppen je kunt draaien om te verbeteren. 

Wat haal jij als werkgever uit een PMO?

  • Je krijgt inzicht in het werkvermogen op verschillende afdelingen binnen jouw bedrijf.
  • Je krijgt inzicht in beïnvloedbare gezondheidsrisico’s m.b.t. inzetbaarheid.
  • Je krijgt inzicht in de mate van “verspilling” op arbeidsproductiviteit.
  • Je blijft als werkgever aantrekkelijk, voor zowel huidig als nieuw personeel.

What’s in it for you als werknemer?

Jouw werkgever biedt een PMO aan binnen het bedrijf. Dat roept ongetwijfeld direct een aantal vragen op. Wat is een PMO? Wat houdt een PMO in? En wat heb ik er persoonlijk aan? De eerste twee vragen zijn in een andere blog terug te lezen. Op de laatste vraag krijg je nu een antwoord.

Je eigen gezondheid komt op de eerste plaats, dat spreekt eigenlijk voor zich. Maar in de drukte van alledag is het helemaal niet zo vanzelfsprekend om voldoende rust te nemen, signalen van je lichaam op te pikken en de juiste bouwstoffen aan je lichaam te geven. Je maakt dus niet altijd de juiste keuzes voor je gezondheid. Daarom is het van belang je gezondheid regelmatig te monitoren en eventueel bij te sturen.

Wat heb je aan een PMO?

  • Je krijgt inzage in je gezondheid en inzetbaarheid.
  • Eventuele vroegtijdige risico’s worden gesignaleerd.
  • Je krijgt advies en tips over verbeterpunten.
  • Het stimuleert je eigenaarschap.
  • Je blijft aantrekkelijk voor je werkgever. Jij wilt ten slotte ook meedraaien tot aan je pensioen.

Privacy

Je persoonlijke resultaten van het PMO onderzoek zijn in je eigen account terug te vinden. Deze resultaten zijn alleen voor jou zichtbaar! De werkgever krijgt terugkoppeling op groepsniveau en ziet dus nooit jouw individuele scores.

Maatwerk

Een PMO is altijd maatwerk. We sluiten samen de inhoud aan op de werkomstandigheden en de cultuur van jouw organisatie.

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

©

Meer artikelen

Blog | 14 september 2021

88% kiest voor een hybride 50-50 werkwijze

Na een periode van lockdowns en verplicht thuiswerken gaat de samenleving beetje bij beetje van het slot. Nu er steeds meer wordt versoepeld, zijn bedrijven bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken zal binnen veel bedrijven daar deel van blijven uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken wordt dit genoemd. […]

Lees verder

Nieuws | 10 september 2021

“Het PMO van TIGRA is inhoudelijk erg sterk”

“De snelle lijntjes, de handelswijze en de professionaliteit van TIGRA zijn mij erg goed bevallen.” In mei/juni van dit jaar hebben we een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) uitgevoerd bij Ambulancezorg Groningen op de locaties Groningen en Stadskanaal. David Beernink vertelt over zijn ervaringen van ons PMO. David Beernink, deels werkzaam op de zorgambulance en deels […]

Lees verder

Blog | 17 augustus 2021

Het PMO van TIGRA

Met TIGRA vestigingen in elke provincie van Nederland is een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) van ons erg aantrekkelijk. Zo kan het PMO bij bedrijven met meerdere locaties verspreid door Nederland tegelijk en op dezelfde manier worden uitgevoerd. Maar wat is een PMO nu eigenlijk en wat is de inhoud ervan? In deze blog kom je […]

Lees verder

Meer informatie

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven