Een PMO: what’s in it for me? Zowel voor werkgever als werknemer

Een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) is een uitgebreid onderzoek op het gebied van gezondheid en werk. Er worden medische zaken meegenomen, maar er is ook aandacht voor aspecten als werksfeer, stress en lichamelijke belasting. Met het PMO signaleren we gezondheids- en arbeid gerelateerde klachten. We zien of die door het werk ontstaan of andere oorzaken hebben.

What’t in it for me als werkgever?

Werknemers die fluitend naar hun werk gaan, een goede sfeer op de werkvloer en een aantrekkelijke werkgever zijn. Dat wil jij als werkgever ongetwijfeld! Door het aanbieden van een PMO kun je dit allemaal creëren. We tonen je de totaalresultaten van het PMO via een uniek interactief dashboard. Dit laat je precies zien wat goed gaat binnen je bedrijf en aan welke knoppen je kunt draaien om te verbeteren. 

Wat haal jij als werkgever uit een PMO?

  • Je krijgt inzicht in het werkvermogen op verschillende afdelingen binnen jouw bedrijf.
  • Je krijgt inzicht in beïnvloedbare gezondheidsrisico’s m.b.t. inzetbaarheid.
  • Je krijgt inzicht in de mate van “verspilling” op arbeidsproductiviteit.
  • Je blijft als werkgever aantrekkelijk, voor zowel huidig als nieuw personeel.

What’s in it for you als werknemer?

Jouw werkgever biedt een PMO aan binnen het bedrijf. Dat roept ongetwijfeld direct een aantal vragen op. Wat is een PMO? Wat houdt een PMO in? En wat heb ik er persoonlijk aan? De eerste twee vragen zijn in een andere blog terug te lezen. Op de laatste vraag krijg je nu een antwoord.

Je eigen gezondheid komt op de eerste plaats, dat spreekt eigenlijk voor zich. Maar in de drukte van alledag is het helemaal niet zo vanzelfsprekend om voldoende rust te nemen, signalen van je lichaam op te pikken en de juiste bouwstoffen aan je lichaam te geven. Je maakt dus niet altijd de juiste keuzes voor je gezondheid. Daarom is het van belang je gezondheid regelmatig te monitoren en eventueel bij te sturen.

Wat heb je aan een PMO?

  • Je krijgt inzage in je gezondheid en inzetbaarheid.
  • Eventuele vroegtijdige risico’s worden gesignaleerd.
  • Je krijgt advies en tips over verbeterpunten.
  • Het stimuleert je eigenaarschap.
  • Je blijft aantrekkelijk voor je werkgever. Jij wilt ten slotte ook meedraaien tot aan je pensioen.

Privacy

Je persoonlijke resultaten van het PMO onderzoek zijn in je eigen account terug te vinden. Deze resultaten zijn alleen voor jou zichtbaar! De werkgever krijgt terugkoppeling op groepsniveau en ziet dus nooit jouw individuele scores.

Maatwerk

Een PMO is altijd maatwerk. We sluiten samen de inhoud aan op de werkomstandigheden en de cultuur van jouw organisatie.

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

©

Meer artikelen

Blog | 9 april 2021

Wat is de inhoud van een werkplekonderzoek chauffeur?

“Ik kan geen lange routes meer rijden, want ik krijg dan last van mijn rug” of “ik heb zoveel lichamelijke klachten dat ik een dag op de bus rijden echt niet meer volhoud”. Hoor jij je werknemers ook weleens dit soort dingen zeggen? Dan is het tijd om in actie te komen! Een goede werkhouding […]

Lees verder

Nieuws | 15 maart 2021

Enthousiaste werknemers over inzetbaarheidsgesprek met leidinggevende

Hoe halen onze werknemers fit en gezond het pensioen? Met die vraag speelde bedrijfsleider sociale werkvoorziening Ron Ensink, werkzaam bij gemeente Losser. Ze wilden met hun werknemers in gesprek, maar hoe pak je zoiets aan? De training Inzetpraat bood uitkomst. Een training voor leidinggevenden waarin ze leren hoe ze het inzetbaarheidsgesprek kunnen aangaan met hun […]

Lees verder

Blog | 4 maart 2021

Een PMO: what’s in it for me? Zowel voor werkgever als werknemer

Een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) is een uitgebreid onderzoek op het gebied van gezondheid en werk. Er worden medische zaken meegenomen, maar er is ook aandacht voor aspecten als werksfeer, stress en lichamelijke belasting. Met het PMO signaleren we gezondheids- en arbeid gerelateerde klachten. We zien of die door het werk ontstaan of andere oorzaken hebben. […]

Lees verder

Meer informatie

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven