Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Verzuim

Elk bedrijf heeft wel eens een zieke werknemer. Zijn er in jouw bedrijf collega’s die langere tijd afwezig zijn? Natuurlijk is dat in eerste instantie heel vervelend voor je werknemers zelf, maar ook voor de collega’s en voor de organisatie. Daarom is het belangrijk verzuim te voorkomen of snel weer te verhelpen.

Op basis van jarenlange ervaring en wetenschappelijke onderzoek ontwikkelden we een gedegen methode om zieke werknemers te helpen. Hoe langer een werknemer ziek is, hoe moeilijker het namelijk voor hen wordt om weer terug te keren naar het werkveld. Door meteen actie te ondernemen, beperk je de verzuimperiode.

Oorzaken van kort verzuim zijn lichamelijke klachten aan rug, armen, nek en schouders. Door deze uitval te voorkomen, verhoog je de productiviteit en verlaag je de kosten. Direct actie ondernemen is daarbij van groot belang. Door de eerste zes weken af te wachten, wordt een mogelijke terugkeer juist moeizamer. Wij pakken ziekteverzuim aan met snelle interventies. Een daling van vijf naar twee procent is geen uitzondering.

Bekijk onderstaande animatie om in 1 minuut een beter beeld te krijgen van onze diensten op het gebied van verzuim.

Onze aanpak: 

Wij volgen de volgende stappen:

  1. Inventariseren van de klachten: wat is er met de werknemer aan de hand?
  2. Repareren/ herstellen: wat kunnen we doen om de klachten te verhelpen?
  3. Re-integreren: hoe helpen we de werknemer weer aan het werk?

We creëren een programma dat aansluit bij de klachten van de werknemer. Denk aan de Gedragsmatige Fysieke Training of het Multidisciplinaire traject. Bij de start van het programma richten we ons direct op terugkeer naar de werkplek. We bekijken samen met de leidinggevende de mogelijkheden binnen het bedrijf. Daarbij geven we aan welke taken de werknemer wel en niet kan uitvoeren.

Overzicht verzuim dienstverlening
Klik hier