Vijf vakantietips voor de zomer

De (zomer)vakantie – tijd voor ontspanning – staat voor de deur. Dit is vaak ook het moment om je gezonde gewoonten te laten gaan. Een ander dagritme heeft invloed op je leefstijl, klopt! Toch wil je graag tijdens je vakantie en na de vakantie veel energie hebben, op gewicht blijven en je weerstand behouden.

Zonder vaste structuur blijkt het lastig om op gewicht te blijven of af te vallen. In dit artikel vijf TIGRA vakantietips voor je op een rij:

  1. Houd zoveel mogelijk je gebruikelijke eetpatroon aan. Blijf ontbijten, drink veel water. Eet niet vaker op een dag (Eet niet de hele dag door); je mond en maag zijn erg dankbaar met een paar uur rust.
  2. Plan je eetmomenten zo goed mogelijk in en maak eetwissels. De ene keer een tomaat, dan komkommer. De ene keer vis, de andere keer kip. Voordeel van eetwissels? Je krijgt verschillende voedingsstoffen binnen en zo verzamelt je lichaam alles wat het nodig heeft.
  3. Ga goed voorbereid op pad: neem naast broodjes, ook snackgroente, water, gemengde ongezouten noten en fruit mee voor onderweg.
  4. Plan elke dag een vorm van beweging in. Dit is leuk, gezellig en je ziet meteen wat van de omgeving. Dagelijks bewegen zorgt voor energie!
  5. Als je kiest voor iets lekkers, proef dan echt. We hebben de neiging om snel te eten en vergeten vaak te proeven. Kies je voor iets lekkers, ga ervoor zitten en geniet! Hiermee creëer je bewustwording en leer je kiezen.

Vakantiestress? Je hebt veel moeite gedaan om gezond(er) te worden, af te vallen en lekkerder in je vel te zitten. Zonde om dit tijdens de vakantie te laten sloeren!

Met deze vakantietips wensen we je een fijne zomer en geniet! Loop je ergens tegenaan, heb je behoefte aan (online) coaching? – TIGRA werkt door – Laat ons weten, we helpen graag!

Zorg goed voor jezelf, zomerse groet van Miranda en Jolanda.

Nieuws | 11 januari 2021

Nieuw product: Inzetpraat

Binnen onze preventieve dienstverlening hebben wij vanaf 1 januari 2021 een nieuw product: Inzetpraat. Dit is een training voor leidinggevenden over het voeren van een inzetbaarheidsgesprek met hun werknemers. Het doel van deze training is om leidinggevenden een leidraad te geven voor het houden van een effectief en activerend gesprek met als basis het Huis […]

Lees verder

Nieuws | 8 januari 2021

De periodieke Health Check op Hogeschool iPabo

“Wij willen de duurzame inzetbaarheid onder onze werknemers stimuleren en proberen daarom ook op preventief gebied veel te organiseren.” Andrea Pereboom, werkzaam bij de afdeling Personeel & Organisatie (P&O), van Hogeschool iPabo biedt de Health Check aan binnen de hogeschool. We gaan met haar in gesprek over het belang van de Health Check en de […]

Lees verder

Blog | 7 januari 2021

Grip krijgen op de inzetbaarheid van jouw werknemers, hoe doe je dat?

Om jouw werknemers optimaal inzetbaar te houden is een strategische, integrale aanpak nodig. Vitale werknemers verzuimen minder en zijn productiever. Het goed opzetten en borgen van jouw inzetbaarheidsbeleid is hét verschil tussen een goed en een beter bedrijfsresultaat. Richten, inrichten en verrichten. Een mooie kapstok om een onderscheid te maken in de verschillende niveaus waarop organisaties bezig zijn met duurzame inzetbaarheid. Inspanningen op […]

Lees verder

Meer informatie

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven