Vijf vakantietips voor de zomer

De (zomer)vakantie – tijd voor ontspanning – staat voor de deur. Dit is vaak ook het moment om je gezonde gewoonten te laten gaan. Een ander dagritme heeft invloed op je leefstijl, klopt! Toch wil je graag tijdens je vakantie en na de vakantie veel energie hebben, op gewicht blijven en je weerstand behouden.

Zonder vaste structuur blijkt het lastig om op gewicht te blijven of af te vallen. In dit artikel vijf TIGRA vakantietips voor je op een rij:

  1. Houd zoveel mogelijk je gebruikelijke eetpatroon aan. Blijf ontbijten, drink veel water. Eet niet vaker op een dag (Eet niet de hele dag door); je mond en maag zijn erg dankbaar met een paar uur rust.
  2. Plan je eetmomenten zo goed mogelijk in en maak eetwissels. De ene keer een tomaat, dan komkommer. De ene keer vis, de andere keer kip. Voordeel van eetwissels? Je krijgt verschillende voedingsstoffen binnen en zo verzamelt je lichaam alles wat het nodig heeft.
  3. Ga goed voorbereid op pad: neem naast broodjes, ook snackgroente, water, gemengde ongezouten noten en fruit mee voor onderweg.
  4. Plan elke dag een vorm van beweging in. Dit is leuk, gezellig en je ziet meteen wat van de omgeving. Dagelijks bewegen zorgt voor energie!
  5. Als je kiest voor iets lekkers, proef dan echt. We hebben de neiging om snel te eten en vergeten vaak te proeven. Kies je voor iets lekkers, ga ervoor zitten en geniet! Hiermee creëer je bewustwording en leer je kiezen.

Vakantiestress? Je hebt veel moeite gedaan om gezond(er) te worden, af te vallen en lekkerder in je vel te zitten. Zonde om dit tijdens de vakantie te laten sloeren!

Met deze vakantietips wensen we je een fijne zomer en geniet! Loop je ergens tegenaan, heb je behoefte aan (online) coaching? – TIGRA werkt door – Laat ons weten, we helpen graag!

Zorg goed voor jezelf, zomerse groet van Miranda en Jolanda.

Blog | 23 juni 2020

Thuiswerkend Nederland inzetbaar houden

Thuiswerken was in Nederland altijd al erg populair, maar door de coronacrisis zit nu bijna iedereen noodgedwongen thuis achter de laptop. De een vindt het heerlijk, de ander vindt het maar niets. In het nieuws wordt steeds vaker aandacht besteed aan klachten die het thuiswerken met zich mee brengt. Toch was thuiswerken ons al niet […]

Lees verder

Nieuws | 12 juni 2020

TIGRA certificering ISO 9001:2015 gecontinueerd

Wij zijn continu bezig om onze processen te beoordelen en te optimaliseren. Vorige week is dit door een externe auditor weer bevestigd. De ISO 9001:2015 certificering is weer gecontinueerd. We zijn trots dat we ook dit jaar weer aan de norm voldoen! Het is goed om alle management-, ondersteunende-, en operationele processen en werkwijzen op […]

Lees verder

Nieuws | 29 mei 2020

TIGRA de thuiswerkcoach

In het nieuws wordt steeds vaker aandacht besteed aan de klachten die het thuiswerken met zich meebrengt. Naast nek-, rug- en schouderklachten, hoor je nu ook al over de comeback van de muisarm. Om dit te voorkomen introduceert TIGRA ‘de thuiswerkcoach’. Diensten die jou en je werknemers in staat stellen om klachtenvrij (thuis) te werken. […]

Lees verder

Meer informatie

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven