Werk­hervatting & begeleiding

Wanneer na een intake blijkt dat het werk en de daarbij behorende factoren een grote rol spelen in het ontstaan en in stand houden van de klachten kan Werkhervatting & Begeleiding ingezet worden. Het houdings- en bewegingsgedrag in relatie tot werkplek is de grootste belemmerende factor voor herstel.

Inhoud programma

Deze interventie bestaat uit een inventarisatie en begeleiding op het werk. De belangrijkste werkbelastende factoren in relatie tot de belastbaarheid worden aangepakt. Er volgt na het standaard uitgevoerde werkplekbezoek één of drie werkplektrainingen. Het is een voorwaarde dat de werknemer in staat is om de instructie op de werkplek te volgen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Varianten:

WH&B kort:      Wanneer er sprake is van werkplek verandering, waar de werknemer mee moet leren omgaan.

WH&B extra:     Wanneer de werknemer de eigen werkstijl en daarbij het omgaan met de belastende werkfactoren moet optimaliseren.

Unieke TIGRA aanpak

Werkhervatting & Begeleiding is een inventarisatie van- en begeleiding naar het werk. Daarbij wordt gekeken naar bijbehorende werk belastende factoren en de invloed hiervan op de klachten. De werknemer wordt gemotiveerd om actief te werken aan werkhervatting door de werk belastende factoren te onderzoeken en duurzame aanpassingen te doen wat betreft werkstijl.

Doelgroep

Werknemers die te maken hebben met een verandering in het werk of op de werkplek, waar men mee moet leren omgaan. Eventueel in combinatie met klachten en verzuim.

Intake

Aan het programma gaat altijd een intake vooraf.

Werknemer aanmelden voor een intake

Werkhervatting en inzicht in gedrag op werkvloer

TIGRA maakt gebruik van diverse wetenschappelijke modellen en theorieën in haar programma met als doel het (werk)gedrag op de werkvloer inzichtelijk te maken en daar waar nodig te optimaliseren. Veelal wordt dit programma geadviseerd in combinatie met een van de andere programma’s. Dit programma vindt alleen plaats na een intake. Het is een voorwaarde dat de werknemer in staat is om de instructie op de werkplek te volgen.

Vraag de gratis leaflet aan

 

Werkvervatting
Blog | 3 april 2017

Nieuw: Consult Inzetbaarheid

Unieke TIGRA aanpak met meerwaarde voor werknemer en werkgever Met “Consult Inzetbaarheid” kunnen medewerkers met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat sinds kort binnen twee werkdagen terecht bij de dichtstbijzijnde TIGRA vestiging. Een kort consult laat direct zien wat de status is, welke vervolgacties nodig zijn en hoe een snelle en verantwoorde terugkeer naar het […]

Lees verder