Aanpak ziekteverzuim

Hoe gezond is uw onderneming? Inactieve en zieke werknemers kosten het bedrijfsleven jaarlijks miljoenen euro’s. Die kosten moeten én kunnen omlaag. Hoe? Met een effectieve aanpak om ziekteverzuim te beperken. Door te zorgen dat uw werknemers vitaal (mentaal en lichamelijk) en dus inzetbaar blijven. Zij zijn tenslotte uw grootste bedrijfskapitaal. Daar moet u zuinig op zijn.

Gezond werken is een zaak van werkgever én werknemer. Ruim 90 procent van de werknemers met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat blijft (deels) inzetbaar of werkt weer na de aanpak ziekteverzuim en een training van TIGRA.

Aanpak ziekteverzuim met behulp van training

Onze sterk geprotocolleerde diensten zijn gebaseerd op jarenlange ervaring en wetenschappelijk onderzoek. Onze aanpak voor verzuimreductie is gericht op het voorkomen van herhalingen. Bij verzuim is directe zorg geboden. Door meteen actie te ondernemen, kunnen wij de verzuimperiode beperken.

Stappenplan voor verminderen ziekteverzuim:

  • inventariseren van de klachten
  • repareren (door middel van training)
  • re-integreren

Meerwaarde TIGRA

De TIGRA meerwaarde ligt in het feit dat tijdens het repareren er ook direct aandacht is voor het re-integreren. We bekijken met de leidinggevende naar de mogelijkheden binnen de organisatie en geven daarbij aan welke werkzaamheden de werknemer wel en niet kan.

Na een intakegesprek en/of een werkplekonderzoek focussen we op herstel, verzuim training en re-integratie. Daarvoor kan bijvoorbeeld een gedragsmatige fysieke training worden ingezet.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Dat ene stapje meer!

 Unieke TIGRA aanpak:

  • werken zowel individueel als in groepsverband
  • kijken verder dan de klacht
  • geven gericht advies over werkhouding, training bij verzuim en inzetbaarheid
  • adviseren over leefstijl

Vraag de gratis leaflet aan

 

werkplekcheck
Blog | 3 december 2018

De kunst van het loslaten

Herkennen jullie het? De zoveelste vraag over het juist omgaan met privacy en persoonsgegevens… Ik word er eerlijk gezegd wel eens een beetje gek van. Natuurlijk is het enorm belangrijk en gaan ook wij als organisatie uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Maar alle haken en ogen die deze soms ietwat overspannen wetgeving met zich […]

Lees verder

Meedoen tot aan je pensioen!