Train je stressmindset!

Virtual Reality Mindset Training

‘Hoe kan ik stressvrij worden?’ is een vraag die we vaak horen. Het antwoord is simpel: ‘Dat kan niet’. Het op de juiste manier inzetten kan wel!

Welkom in de wereld waar je hersenen geactiveerd, gekneed en getraind worden door de grenzeloze mogelijkheden van moderne technologie. Stressjam is een ‘serious’ Virtual Reality-game waarin door middel van coaching, VR en persoonlijke, real-time biofeedback de stressmindset getraind  wordt. De medewerker leert de werking van het eigen stresssysteem heel precies kennen en deze positief te gebruiken.

Hoe werkt het?

In 4 sessies van 60 minuten leert de medewerker zijn/haar eigen stresssysteem kennen en wordt de stressmindset getraind. Daarnaast wordt aangeleerd om stress positief te gebruiken. Het herkennen van stress is een belangrijk onderdeel van stressmanagement, want zelfs positieve stress, zal indien langdurig, veranderen in stress die je gezondheid aantast. Tijdens de sessies wordt gebruik gemaakt van situaties uit het dagelijks werk/leven.

Opzet Game

Met de game ga je op avontuur naar een exotisch eiland, waar je in verschillende levels uitdagende opdrachten moet uitvoeren. Zo moet je bijvoorbeeld glazen stressballen verplaatsen. Dit lukt alleen als je het juiste stressniveau hebt bereikt. Anders valt de bal uit je handen. In een ander level moet je boze wespen kalmeren door jezelf te ontspannen. Zo voorkom je dat ze je steken en je een leven verliest. In de moeilijkste levels moet je lianen beklimmen en op deze manier een ravijn oversteken. Maar pas op! Als je niet het juiste stressniveau hebt, passend bij de kleur liaan, val je naar beneden.

Tijdens het spel draag je een biofeedbackband, die onder andere je hartslag meet gedurende de game. De coach kan op de laptop meekijken met jou en kan in de gaten houden wat je hartslag en ademhaling is. De theorie hierachter is dat mensen voortdurend bezig zijn zich aan te passen aan de eisen die de omgeving stelt. Soms moeten we ineens extra alert zijn en op een ander moment zak je weer even in ontspanning. Stressreacties zijn dus te meten door het volgen van de hartslag. En dat is precies waar het in de game om draait.

Inzet TIGRA

TIGRA zet de VR-game in als onderdeel van de Gedragsmatige Fysieke Training (GFT). Daarnaast is het mogelijk voor bedrijven om de VR-sessies aan te bieden als gerichte interventie. Zo kan de stressmindset preventief worden getraind om stress de baas te blijven! Op dit moment bieden de TIGRA-vestigingen in de regio: Almere, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Eindhoven, Emmen, Heerenveen, Leeuwarden, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Twente, Utrecht en Zoetermeer de VR training aan.