Verzuim in Nederland blijft stijgen

Het stijgende verzuim van Nederlanders is de afgelopen maanden regelmatig in het nieuws. Deze stijgende lijn van het verzuim diGerko Riedstrae jaarlijks doorzet, lijkt zorgwekkend. Deels is dat gerelateerd aan de economie. Als het economisch gezien beter gaat met Nederland – gelukkig hebben we die stijgende lijn nu al een aantal jaren te pakken- stijgt bijzonder genoeg ook het verzuim. Werknemers ‘durven’ zich niet ziek te melden als het slecht gaat in het bedrijf. Als het goed gaat, werkt dat blijkbaar andersom.

Dit geldt voor zowel kleine als grote bedrijven. Het verzuim bij grote bedrijven ligt weliswaar iets hoger. Over wat voor percentages spreken we dan? In 2018 was het gemiddelde verzuim 4,2%, de jaren daarvoor respectievelijk 3,8% en 3,5%. Bij bedrijven met minder dan 10 werknemers ligt het verzuim gemiddeld op 3,5% en bij bedrijven met meer dan 200 werknemers zelfs boven de 5%. De verschillen zijn dus zichtbaar aanwezig.

Fluitend naar je pensioen

Waarom nu een inleiding over verzuim? Terwijl TIGRA zich bij uitstek en voorkeur bezig houdt met inzetbaarheid en juist wil helpen om werknemers gezond, vitaal en met plezier aan het werk te houden. “Fluitend naar je pensioen”, is daarom ook ons motto!

Uiteraard is verzuim ook een onderdeel van inzetbaarheid en binnen onze dienstverlening blijft verzuim een belangrijke rol spelen. Verzuim is ook altijd een factor die gemeten wordt bij preventieve- en inzetbaarheidsprojecten, want het doel is om een positieve impact te hebben op verzuim, productiviteit en werkplezier.

Grip krijgen op verzuim

We zien het afgelopen jaar een aantal ontwikkelingen die het voor bedrijven lastig maakt om goede grip op het verzuim te krijgen. De AVG heeft de uitvoer van het verzuimbeleid en de Wet verbetering poortwachter (WVP) een stuk ingewikkelder gemaakt. Je mag een werknemer niet meer naar het soort klachten of verzuim vragen. En daarmee ook niet iemand wijzen op een gespecialiseerde psycholoog of arbeidsfysiotherapeut, die verstand heeft van het bedrijf en de werk gerelateerde context.

Het verschil in deze situaties zou gemaakt moeten worden door de bedrijfsarts, terwijl die het steeds drukker krijgen en er eigenlijk al een tekort is. We kennen allemaal voorbeelden van bedrijven die de eerste 6 weken van verzuim maar afwachten tot de werknemer bij de bedrijfsarts kan komen. Met minimaal € 250,- verzuimkosten per dag, zijn de eerste € 7500,- weggevlogen. Daar wordt niemand beter van, zowel letterlijk als figuurlijk. Gelukkig kan en mag de werknemer zelf ook nog initiatief nemen. Een afspraak maken bij bijvoorbeeld de fysiotherapeut op de hoek is dan vaak voor de hand liggend, maar weliswaar niet de beste keuze. Onderzoek geeft al jaren aan dat een op werkhervatting gerichte interventie eerdere terugkeer naar werk geeft dan een reguliere zorgoplossing. Zelfs 4 maanden eerder. Tel uit je winst.

In deze nieuwsbrief een artikel over Marcus Hoen, manager fit preventie bij NS. Hij vertelt hoe ze bij NS verzuim op het gebied van fysieke en psychische klachten geregeld hebben. Daarnaast vertelt Leo Wijnsma over de vernieuwing binnen de intake van TIGRA. En lees je een artikel over de preventieve aanpak fysieke belasting.

Veel leesplezier,

Gerko Riedstra

Lees de andere artikelen van de nieuwsbrief hier:

Marcus Hoen
NS fysiek Fit Check
Vernieuwde intake
Ricardo Kembel
Omgang dubbele hernia
Fysieke belasting
Aanpak fysieke belasting

 

 

Blog | 14 september 2021

88% kiest voor een hybride 50-50 werkwijze

Na een periode van lockdowns en verplicht thuiswerken gaat de samenleving beetje bij beetje van het slot. Nu er steeds meer wordt versoepeld, zijn bedrijven bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken zal binnen veel bedrijven daar deel van blijven uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken wordt dit genoemd. […]

Lees verder

Nieuws | 10 september 2021

“Het PMO van TIGRA is inhoudelijk erg sterk”

“De snelle lijntjes, de handelswijze en de professionaliteit van TIGRA zijn mij erg goed bevallen.” In mei/juni van dit jaar hebben we een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) uitgevoerd bij Ambulancezorg Groningen op de locaties Groningen en Stadskanaal. David Beernink vertelt over zijn ervaringen van ons PMO. David Beernink, deels werkzaam op de zorgambulance en deels […]

Lees verder

Blog | 17 augustus 2021

Het PMO van TIGRA

Met TIGRA vestigingen in elke provincie van Nederland is een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) van ons erg aantrekkelijk. Zo kan het PMO bij bedrijven met meerdere locaties verspreid door Nederland tegelijk en op dezelfde manier worden uitgevoerd. Maar wat is een PMO nu eigenlijk en wat is de inhoud ervan? In deze blog kom je […]

Lees verder

Meer informatie

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven