Verzuim in Nederland blijft stijgen

Het stijgende verzuim van Nederlanders is de afgelopen maanden regelmatig in het nieuws. Deze stijgende lijn van het verzuim diGerko Riedstrae jaarlijks doorzet, lijkt zorgwekkend. Deels is dat gerelateerd aan de economie. Als het economisch gezien beter gaat met Nederland – gelukkig hebben we die stijgende lijn nu al een aantal jaren te pakken- stijgt bijzonder genoeg ook het verzuim. Werknemers ‘durven’ zich niet ziek te melden als het slecht gaat in het bedrijf. Als het goed gaat, werkt dat blijkbaar andersom.

Dit geldt voor zowel kleine als grote bedrijven. Het verzuim bij grote bedrijven ligt weliswaar iets hoger. Over wat voor percentages spreken we dan? In 2018 was het gemiddelde verzuim 4,2%, de jaren daarvoor respectievelijk 3,8% en 3,5%. Bij bedrijven met minder dan 10 werknemers ligt het verzuim gemiddeld op 3,5% en bij bedrijven met meer dan 200 werknemers zelfs boven de 5%. De verschillen zijn dus zichtbaar aanwezig.

Fluitend naar je pensioen

Waarom nu een inleiding over verzuim? Terwijl TIGRA zich bij uitstek en voorkeur bezig houdt met inzetbaarheid en juist wil helpen om werknemers gezond, vitaal en met plezier aan het werk te houden. “Fluitend naar je pensioen”, is daarom ook ons motto!

Uiteraard is verzuim ook een onderdeel van inzetbaarheid en binnen onze dienstverlening blijft verzuim een belangrijke rol spelen. Verzuim is ook altijd een factor die gemeten wordt bij preventieve- en inzetbaarheidsprojecten, want het doel is om een positieve impact te hebben op verzuim, productiviteit en werkplezier.

Grip krijgen op verzuim

We zien het afgelopen jaar een aantal ontwikkelingen die het voor bedrijven lastig maakt om goede grip op het verzuim te krijgen. De AVG heeft de uitvoer van het verzuimbeleid en de Wet verbetering poortwachter (WVP) een stuk ingewikkelder gemaakt. Je mag een werknemer niet meer naar het soort klachten of verzuim vragen. En daarmee ook niet iemand wijzen op een gespecialiseerde psycholoog of arbeidsfysiotherapeut, die verstand heeft van het bedrijf en de werk gerelateerde context.

Het verschil in deze situaties zou gemaakt moeten worden door de bedrijfsarts, terwijl die het steeds drukker krijgen en er eigenlijk al een tekort is. We kennen allemaal voorbeelden van bedrijven die de eerste 6 weken van verzuim maar afwachten tot de werknemer bij de bedrijfsarts kan komen. Met minimaal € 250,- verzuimkosten per dag, zijn de eerste € 7500,- weggevlogen. Daar wordt niemand beter van, zowel letterlijk als figuurlijk. Gelukkig kan en mag de werknemer zelf ook nog initiatief nemen. Een afspraak maken bij bijvoorbeeld de fysiotherapeut op de hoek is dan vaak voor de hand liggend, maar weliswaar niet de beste keuze. Onderzoek geeft al jaren aan dat een op werkhervatting gerichte interventie eerdere terugkeer naar werk geeft dan een reguliere zorgoplossing. Zelfs 4 maanden eerder. Tel uit je winst.

In deze nieuwsbrief een artikel over Marcus Hoen, manager fit preventie bij NS. Hij vertelt hoe ze bij NS verzuim op het gebied van fysieke en psychische klachten geregeld hebben. Daarnaast vertelt Leo Wijnsma over de vernieuwing binnen de intake van TIGRA. En lees je een artikel over de preventieve aanpak fysieke belasting.

Veel leesplezier,

Gerko Riedstra

Lees de andere artikelen van de nieuwsbrief hier:

Marcus Hoen
NS fysiek Fit Check
Vernieuwde intake
Ricardo Kembel
Omgang dubbele hernia
Fysieke belasting
Aanpak fysieke belasting

 

 

Blog | 28 januari 2020

Duurzame inzetbaarheid in het onderwijs

Deze week wordt er weer volop gestaakt. De afgelopen maanden hoefde je de krant maar open te slaan of je kwam wel een artikel over inzetbaarheid in het onderwijs tegen. Zowel in het primair, het voortgezet als het beroepsonderwijs kampt men met tekorten aan goed personeel. De ouder wordende leraren en verminderde instroom op de […]

Lees verder

Nieuws | 14 januari 2020

Leer spelen met je eigen stresssysteem

Als leidinggevende van een openbaar vervoerbedrijf stuurde Wilco Visser* met enige regelmaat werknemers door naar TIGRA voor een passende interventie. Werknemers waren veelal lovend over de interventies, maar soms ook kritisch. Visser kende zelf de inhoud van de interventies niet, tot hij zelf problemen kreeg met zijn rug en ook bij TIGRA terecht kwam. Nu […]

Lees verder

Nieuws | 14 januari 2020

Inzet Health Check hogeschool groot succes

Hogeschool NHL Stenden wil bezig zijn met de inzetbaarheid van haar werknemers. Daarom biedt ze in samenwerking met TIGRA een Health Check aan, waar de 2100 werknemers vrijblijvend aan deel kunnen nemen. Frank Hielckert is als Health Manager verantwoordelijk voor alle communicatie rondom de Health Check. Hij vertelt openhartig over de kansen van een Health […]

Lees verder

Meer artikelen

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven