TIGRA’s E-learning voor een optimale werkplek

TIGRA heeft een nieuw product en deze lichten we graag toe in deze nieuwsbrief. In onze E-learning ‘Optimaal presteren op jouw werkplek’  leer je meer over jouw ideale werkplek. Hoe goede gewoontes kunnen bijdragen aan je fitter voelen, verhoogde werkprestaties en het voorkomen van lichamelijke klachten. De E-learning is een individueel programma waarin diverse onderdelen van ‘jouw ideale werkplek’ aan bod komen. Denk hierbij aan het juist instellen van je werkplek en eventuele hulpmiddelen die je kunt gebruiken.

Wat is de inhoud van de E-learning?

De E-learning is online en inloggen kan voor iedereen met een persoonlijk inlogcode. De inleiding bestaat uit een aantal algemene kennisvragen, die je uitdagen om na te denken over de vraag: ‘Wat weet jij van beeldschermwerken?’ Daarna wordt er aandacht besteed aan het juist instellen van je werkplek. Aan de hand van filmpjes, afbeeldingen en stukjes tekst wordt stapsgewijs uitgelegd hoe jij je bureau, bureaustoel en werkplek op de juiste manier kunt instellen.

Een werkplek is meer dan alleen het juist instellen van je bureau(stoel). Je werkplek is dan nu ergonomisch gezien optimaal ingesteld, toch is acht uur lang stilzitten geen optie. Daarom wordt er in hoofdstuk twee gekeken naar vier andere factoren die ook van invloed zijn voor een ideale werkomgeving, namelijk: werkwijze, werkdruk, werktaken en werktijden. Deze factoren worden per subhoofdstuk doorlopen, waar handige en bruikbare tips in naar voren komen.

Hoofdstuk drie staat in het teken van omgevingsfactoren. Temperatuur, een goed functionerende ICT-infrastructuur, akoestiek en licht zijn allemaal factoren die meespelen bij jouw ideale werkplek. Waarschijnlijk kan je ze niet zelf bepalen, maar toch heb je er invloed op. In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe. En als laatste wordt er nog gesproken over leefstijl en BRAVO factoren: bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning. Als je de hele E-learning hebt doorlopen, weet je hoe je jouw werkplek optimaal kunt instellen en hoe je vitaal en dynamisch kunt werken!

Wat zijn de kosten?

De kosten van de E-learning variëren van €33,- t/m €65,-. Op basis van een staffel betaal je minder bij een hogere afname. De prijs is ook lager als het een aanvulling of versterking is van een van onze andere interventies. De E-learning kan als los onderdeel worden ingezet, maar is ook een goede aanvulling op een Voorlichting en Training of als ondersteunend instrument voor een ergocoach.

Is de E-learning iets voor jou of voor jouw medewerkers? Vraag vrijblijvend meer informatie aan via info@tigra.nl.

Lees de andere artikelen van de nieuwsbrief hier:

Gerko Riedstra directeur TIGRA
Inleiding nieuwsbrief directeur Gerko Riedstra
Interview Frank Hielckert, hogeschool NHL Stenden
Virtual Reality stressmindset Training
Nieuws | 14 januari 2020

Leer spelen met je eigen stresssysteem

Als leidinggevende van een openbaar vervoerbedrijf stuurde Wilco Visser* met enige regelmaat werknemers door naar TIGRA voor een passende interventie. Werknemers waren veelal lovend over de interventies, maar soms ook kritisch. Visser kende zelf de inhoud van de interventies niet, tot hij zelf problemen kreeg met zijn rug en ook bij TIGRA terecht kwam. Nu […]

Lees verder

Nieuws | 14 januari 2020

Inzet Health Check hogeschool groot succes

Hogeschool NHL Stenden wil bezig zijn met de inzetbaarheid van haar werknemers. Daarom biedt ze in samenwerking met TIGRA een Health Check aan, waar de 2100 werknemers vrijblijvend aan deel kunnen nemen. Frank Hielckert is als Health Manager verantwoordelijk voor alle communicatie rondom de Health Check. Hij vertelt openhartig over de kansen van een Health […]

Lees verder

Nieuws | 7 januari 2020

Hogeschool der Kunsten: Meer afwisseling, minder verzuim

In gesprek met Natalie Verschoor, HR adviseur, Hogeschool der Kunsten. De Hogeschool der Kunsten in Den Haag is de paraplunaam voor de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en het Koninklijk Conservatorium. Op beide faculteiten gaan ruim 1.500 studenten, waarvan de helft uit het buitenland, de uitdaging aan om hun artistieke talenten verder te ontdekken en […]

Lees verder

Meer artikelen

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven