TIGRA’s E-learning voor een optimale werkplek

TIGRA heeft een nieuw product en deze lichten we graag toe in deze nieuwsbrief. In onze E-learning ‘Optimaal presteren op jouw werkplek’  leer je meer over jouw ideale werkplek. Hoe goede gewoontes kunnen bijdragen aan je fitter voelen, verhoogde werkprestaties en het voorkomen van lichamelijke klachten. De E-learning is een individueel programma waarin diverse onderdelen van ‘jouw ideale werkplek’ aan bod komen. Denk hierbij aan het juist instellen van je werkplek en eventuele hulpmiddelen die je kunt gebruiken.

Wat is de inhoud van de E-learning?

De E-learning is online en inloggen kan voor iedereen met een persoonlijk inlogcode. De inleiding bestaat uit een aantal algemene kennisvragen, die je uitdagen om na te denken over de vraag: ‘Wat weet jij van beeldschermwerken?’ Daarna wordt er aandacht besteed aan het juist instellen van je werkplek. Aan de hand van filmpjes, afbeeldingen en stukjes tekst wordt stapsgewijs uitgelegd hoe jij je bureau, bureaustoel en werkplek op de juiste manier kunt instellen.

Een werkplek is meer dan alleen het juist instellen van je bureau(stoel). Je werkplek is dan nu ergonomisch gezien optimaal ingesteld, toch is acht uur lang stilzitten geen optie. Daarom wordt er in hoofdstuk twee gekeken naar vier andere factoren die ook van invloed zijn voor een ideale werkomgeving, namelijk: werkwijze, werkdruk, werktaken en werktijden. Deze factoren worden per subhoofdstuk doorlopen, waar handige en bruikbare tips in naar voren komen.

Hoofdstuk drie staat in het teken van omgevingsfactoren. Temperatuur, een goed functionerende ICT-infrastructuur, akoestiek en licht zijn allemaal factoren die meespelen bij jouw ideale werkplek. Waarschijnlijk kan je ze niet zelf bepalen, maar toch heb je er invloed op. In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe. En als laatste wordt er nog gesproken over leefstijl en BRAVO factoren: bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning. Als je de hele E-learning hebt doorlopen, weet je hoe je jouw werkplek optimaal kunt instellen en hoe je vitaal en dynamisch kunt werken!

Wat zijn de kosten?

De kosten van de E-learning variëren van €33,- t/m €65,-. Op basis van een staffel betaal je minder bij een hogere afname. De prijs is ook lager als het een aanvulling of versterking is van een van onze andere interventies. De E-learning kan als los onderdeel worden ingezet, maar is ook een goede aanvulling op een Voorlichting en Training of als ondersteunend instrument voor een ergocoach.

Is de E-learning iets voor jou of voor jouw medewerkers? Vraag vrijblijvend meer informatie aan via info@tigra.nl.

Lees de andere artikelen van de nieuwsbrief hier:

Gerko Riedstra directeur TIGRA
Inleiding nieuwsbrief directeur Gerko Riedstra
Interview Frank Hielckert, hogeschool NHL Stenden
Virtual Reality stressmindset Training
Nieuws | 24 maart 2020

Maatregelen TIGRA omtrent Coronavirus

Laatste update 24 maart 2020. Naar aanleiding van de aanvullende maatregelen, die het kabinet op maandag 23 maart heeft afgekondigd, heeft TIGRA besloten om de fysieke dienstverlening tot in ieder geval 6 april te stoppen. Concreet houdt dit in: geen afspraken in de vestiging voor Gedragsmatig fysieke trainingstrajecten en geen Werkplekonderzoek bij een bedrijf op […]

Lees verder

Nieuws | 17 maart 2020

TIGRA stelt e-learning ‘Slimmer thuiswerken’ met live videocontact (gratis) beschikbaar

Wij hebben een e-learning ‘Slimmer thuiswerken’ ontwikkeld voor werknemers die door de coronacrisis thuis werken. Met de e-learning leert de werknemer de optimale thuiswerkplek in te richten, met als doel om op dezelfde manier te blijven werken als op kantoor. Adviezen op het gebied van gebruik en instellingen van meubilair, werkwijze en hulpmiddelen komen allemaal […]

Lees verder

Nieuws | 12 maart 2020

TIGRA bijeenkomst 11 maart

Woensdag 11 maart was de eerste TIGRA bijeenkomst van 2020. Een dag waarop de werknemers van de TIGRA vestigingen bij elkaar kwamen voor een masterclass ergonomie van Kees Peereboom, verschillende workshops, ontspanning en gezelligheid. Goed om als netwerk tijd met elkaar door te brengen. Het was een geslaagde dag waarbij 52 TIGRA werknemers van 23 […]

Lees verder

Meer artikelen

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven