TIGRA’s E-learning voor een optimale werkplek

TIGRA heeft een nieuw product en deze lichten we graag toe in deze nieuwsbrief. In onze E-learning ‘Optimaal presteren op jouw werkplek’  leer je meer over jouw ideale werkplek. Hoe goede gewoontes kunnen bijdragen aan je fitter voelen, verhoogde werkprestaties en het voorkomen van lichamelijke klachten. De E-learning is een individueel programma waarin diverse onderdelen van ‘jouw ideale werkplek’ aan bod komen. Denk hierbij aan het juist instellen van je werkplek en eventuele hulpmiddelen die je kunt gebruiken.

Wat is de inhoud van de E-learning?

De E-learning is online en inloggen kan voor iedereen met een persoonlijk inlogcode. De inleiding bestaat uit een aantal algemene kennisvragen, die je uitdagen om na te denken over de vraag: ‘Wat weet jij van beeldschermwerken?’ Daarna wordt er aandacht besteed aan het juist instellen van je werkplek. Aan de hand van filmpjes, afbeeldingen en stukjes tekst wordt stapsgewijs uitgelegd hoe jij je bureau, bureaustoel en werkplek op de juiste manier kunt instellen.

Een werkplek is meer dan alleen het juist instellen van je bureau(stoel). Je werkplek is dan nu ergonomisch gezien optimaal ingesteld, toch is acht uur lang stilzitten geen optie. Daarom wordt er in hoofdstuk twee gekeken naar vier andere factoren die ook van invloed zijn voor een ideale werkomgeving, namelijk: werkwijze, werkdruk, werktaken en werktijden. Deze factoren worden per subhoofdstuk doorlopen, waar handige en bruikbare tips in naar voren komen.

Hoofdstuk drie staat in het teken van omgevingsfactoren. Temperatuur, een goed functionerende ICT-infrastructuur, akoestiek en licht zijn allemaal factoren die meespelen bij jouw ideale werkplek. Waarschijnlijk kan je ze niet zelf bepalen, maar toch heb je er invloed op. In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe. En als laatste wordt er nog gesproken over leefstijl en BRAVO factoren: bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning. Als je de hele E-learning hebt doorlopen, weet je hoe je jouw werkplek optimaal kunt instellen en hoe je vitaal en dynamisch kunt werken!

Wat zijn de kosten?

De kosten van de E-learning variëren van €33,- t/m €65,-. Op basis van een staffel betaal je minder bij een hogere afname. De prijs is ook lager als het een aanvulling of versterking is van een van onze andere interventies. De E-learning kan als los onderdeel worden ingezet, maar is ook een goede aanvulling op een Voorlichting en Training of als ondersteunend instrument voor een ergocoach.

Is de E-learning iets voor jou of voor jouw medewerkers? Vraag vrijblijvend meer informatie aan via info@tigra.nl.

Lees de andere artikelen van de nieuwsbrief hier:

Gerko Riedstra directeur TIGRA
Inleiding nieuwsbrief directeur Gerko Riedstra
Interview Frank Hielckert, hogeschool NHL Stenden
Virtual Reality stressmindset Training
Blog | 23 juni 2020

Thuiswerkend Nederland inzetbaar houden

Thuiswerken was in Nederland altijd al erg populair, maar door de coronacrisis zit nu bijna iedereen noodgedwongen thuis achter de laptop. De een vindt het heerlijk, de ander vindt het maar niets. In het nieuws wordt steeds vaker aandacht besteed aan klachten die het thuiswerken met zich mee brengt. Toch was thuiswerken ons al niet […]

Lees verder

Nieuws | 12 juni 2020

TIGRA certificering ISO 9001:2015 gecontinueerd

Wij zijn continu bezig om onze processen te beoordelen en te optimaliseren. Vorige week is dit door een externe auditor weer bevestigd. De ISO 9001:2015 certificering is weer gecontinueerd. We zijn trots dat we ook dit jaar weer aan de norm voldoen! Het is goed om alle management-, ondersteunende-, en operationele processen en werkwijzen op […]

Lees verder

Nieuws | 29 mei 2020

TIGRA de thuiswerkcoach

In het nieuws wordt steeds vaker aandacht besteed aan de klachten die het thuiswerken met zich meebrengt. Naast nek-, rug- en schouderklachten, hoor je nu ook al over de comeback van de muisarm. Om dit te voorkomen introduceert TIGRA ‘de thuiswerkcoach’. Diensten die jou en je werknemers in staat stellen om klachtenvrij (thuis) te werken. […]

Lees verder

Meer informatie

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven