TIGRA werkt door

Al sinds 1995 is TIGRA actief in de markt van arbeidsgerelateerde vitaliteit. In de beginjaren vooral vanuit curatief oogpunt. De jaren daarna steeds meer met de focus op preventie en de ambities en doelstellingen van organisatie waar de werknemer in dienst is.

Al jaren bieden we onze dienstverlening met name aan vanuit de vraag van de markt. Begrippen als werkvermogen en inzetbaarheid zijn daarbij cruciaal. Deze verschuiving van focus heeft ervoor gezorgd dat we de afgelopen jaren bij vele grote en middelgrote bedrijven als partner fungeren op het gebied van inzetbaarheid van hun medewerkers. Middels innovatieve toepassingen kunnen we de aspecten die een rol spelen in werkvermogen en inzetbaarheid in dashboards met heldere KPI’s terugkoppelen aan het management. Op deze wijze faciliteren we management en directies continu bij het sturen op continuïteit en performance.

We hebben ervoor gekozen om de verschuiving van onze rol kracht bij te zetten door het ontwikkelen van een nieuwe website (vanaf april operationeel) en een nieuwe look and feel. We informeren u over onze filosofie en aanpak. Onze aangescherpte missie vormt de basis voor ons doen en laten:

TIGRA vergroot de duurzame inzetbaarheid van werknemers door hen te helpen blijvend vitaal te zijn (of weer te worden) en optimaal en met plezier te functioneren. Nu en in de toekomst.

Hetgeen ons drijft

De belofte ‘voor vitale werknemers’ die aan het beeldmerk gekoppeld is, staat voor het resultaat dat werken met TIGRA oplevert: vitale werknemers die optimaal en met plezier functioneren en daarmee duurzaam inzetbaar zijn. Met onze totaalaanpak ondersteunen wij bedrijven bovendien als het gaat om goed werkgeverschap en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Ons resultaat

TIGRA werkt door

De pay-off ‘TIGRA werkt door’ is gekozen vanwege de verschillende betekenissen van ‘doorwerken’. De werknemer werkt door in de zin van ‘gaat verder met werken’. Dat betekent niet alleen minder verzuim nu, maar ook het reduceren van verzuim in de toekomst. Naast de fysieke aspecten in het werk is het daarbij bovendien belangrijk dat de werknemer plezier in zijn of haar werk heeft én houdt. Preventieve maatregelen – zowel op het werk als in de privésituatie – werken eveneens door in het werk, in de zin van ‘hebben invloed op’. Ook de TIGRA-aanpak werkt in diezelfde betekenis door.
Wat wij doen en adviseren, heeft een positief effect – op de inzetbaarheid, de productiviteit en het werkplezier van de werknemers, én op de bedrijfsresultaten nu en op langere termijn.

U krijgt wat u al meer dan 20 jaar van ons gewend bent. Een gerichte oplossing voor de vraag of het probleem waar u in uw organisatie tegen aan loopt. Dat kan zijn op het gebied van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit (groen), op de gebieden van preventie (oranje) en/of directie interventie in geval van verzuim (rood). Een brede scope van dienstverlening door ondernemende en bevlogen adviseurs vanuit een landelijke dekking met ruim 30 vestigingen. Met onze vernieuwde aanpak voor vitale werknemers werkt de aanpak van TIGRA nu nog meer door op de inzetbaarheid van uw werknemers.

Blog | 8 oktober 2018

De kracht van samen

‘Samen zorgen we voor verandering’, ‘we moeten het samen doen’, ‘samen maken we het verschil’. Als we het hebben over veranderingen van koers of van gedrag binnen organisaties dan zijn dit veelgehoorde uitspraken. Natuurlijk is het waar dat je samen meer bereikt, maar ik voel de drang om hier eens dieper in te duiken. In […]

Lees verder

Blog | 25 september 2018

De kosten van een Preventief Medisch Onderzoek

Eerder schreef ik al eens over Duurzame Inzetbaarheid (DI) en de APK voor werknemers. Of beter gezegd het Preventief Medisch Onderzoek (PMO). Beide onderwerpen zijn ‘hot’ en voor ons dagelijks onderwerp van gesprek bij klanten, adviseurs en prospects. Intussen zeker geen ‘hype’ meer; organisaties zijn bezig met de inzetbaarheid van hun mensen. Om verzuimende werknemers […]

Lees verder

Blog | 10 augustus 2018

Een gemiddeld rapportcijfer van 8,5

Het eerste half jaar is afgerond en wij waren benieuwd, net als na ieder kwartaal, hoe we ervoor staan qua klanttevredenheid. Wij zijn trots Medewerkers die via TIGRA een programma of onderzoek hebben afgerond, ontvangen van ons een uitnodiging om onze dienstverlening te beoordelen. In het eerste half jaar van 2018 scoren wij qua klanttevredenheidscijfer […]

Lees verder

Meer artikelen

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven