TIGRA werkt door

Al sinds 1995 is TIGRA actief in de markt van arbeidsgerelateerde vitaliteit. In de beginjaren vooral vanuit curatief oogpunt. De jaren daarna steeds meer met de focus op preventie en de ambities en doelstellingen van organisatie waar de werknemer in dienst is.

Al jaren bieden we onze dienstverlening met name aan vanuit de vraag van de markt. Begrippen als werkvermogen en inzetbaarheid zijn daarbij cruciaal. Deze verschuiving van focus heeft ervoor gezorgd dat we de afgelopen jaren bij vele grote en middelgrote bedrijven als partner fungeren op het gebied van inzetbaarheid van hun medewerkers. Middels innovatieve toepassingen kunnen we de aspecten die een rol spelen in werkvermogen en inzetbaarheid in dashboards met heldere KPI’s terugkoppelen aan het management. Op deze wijze faciliteren we management en directies continu bij het sturen op continuïteit en performance.

We hebben ervoor gekozen om de verschuiving van onze rol kracht bij te zetten door het ontwikkelen van een nieuwe website (vanaf april operationeel) en een nieuwe look and feel. We informeren u over onze filosofie en aanpak. Onze aangescherpte missie vormt de basis voor ons doen en laten:

TIGRA vergroot de duurzame inzetbaarheid van werknemers door hen te helpen blijvend vitaal te zijn (of weer te worden) en optimaal en met plezier te functioneren. Nu en in de toekomst.

Hetgeen ons drijft

De belofte ‘voor vitale werknemers’ die aan het beeldmerk gekoppeld is, staat voor het resultaat dat werken met TIGRA oplevert: vitale werknemers die optimaal en met plezier functioneren en daarmee duurzaam inzetbaar zijn. Met onze totaalaanpak ondersteunen wij bedrijven bovendien als het gaat om goed werkgeverschap en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Ons resultaat

TIGRA werkt door

De pay-off ‘TIGRA werkt door’ is gekozen vanwege de verschillende betekenissen van ‘doorwerken’. De werknemer werkt door in de zin van ‘gaat verder met werken’. Dat betekent niet alleen minder verzuim nu, maar ook het reduceren van verzuim in de toekomst. Naast de fysieke aspecten in het werk is het daarbij bovendien belangrijk dat de werknemer plezier in zijn of haar werk heeft én houdt. Preventieve maatregelen – zowel op het werk als in de privésituatie – werken eveneens door in het werk, in de zin van ‘hebben invloed op’. Ook de TIGRA-aanpak werkt in diezelfde betekenis door.
Wat wij doen en adviseren, heeft een positief effect – op de inzetbaarheid, de productiviteit en het werkplezier van de werknemers, én op de bedrijfsresultaten nu en op langere termijn.

U krijgt wat u al meer dan 20 jaar van ons gewend bent. Een gerichte oplossing voor de vraag of het probleem waar u in uw organisatie tegen aan loopt. Dat kan zijn op het gebied van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit (groen), op de gebieden van preventie (oranje) en/of directie interventie in geval van verzuim (rood). Een brede scope van dienstverlening door ondernemende en bevlogen adviseurs vanuit een landelijke dekking met ruim 30 vestigingen. Met onze vernieuwde aanpak voor vitale werknemers werkt de aanpak van TIGRA nu nog meer door op de inzetbaarheid van uw werknemers.

Blog | 4 juli 2018

Keerpunt werkt alleen met de beste partners in de markt

Guido van der Molen, Provider Manager bij Keerpunt Guido van der Molen is ‘Provider Manager’ bij Keerpunt, een unieke functienaam in Nederland. “Kort gezegd ben ik verantwoordelijk voor de inkoop en ontwikkeling van alle interventies die we inzetten bij de re-integratiebegeleiding. TIGRA is voor mij een samenwerkingspartner”, aldus Guido. Keerpunt is één van de belangrijkste […]

Lees verder

Blog | 4 juli 2018

Van worstenbroodjes en gebak naar groenten en fruit

Rabobank Helmond introduceert Health Check “Wij hebben als HR bij de Rabobank Helmond 3 speerpunten; vitaliteit, vakmanschap en vertrouwen. In het kader van vitaliteit kwamen de ‘vitaliteitsboosters’ binnen onze bank vorig jaar met het initiatief om alle werknemers een Health Check aan te bieden. Hierdoor heeft men een beeld gekregen hoe het staat met hun […]

Lees verder

Blog | 3 juli 2018

Duurzame inzetbaarheid: inrichten

‘Data driven’ adviseren, een combinatie van feiten en aandacht Richten, inrichten en verrichten. Een mooie kapstok om een onderscheid te maken in de verschillende niveaus waarop organisaties bezig zijn met duurzame inzetbaarheid. Als professionals in dit werkveld zijn we het er over eens dat er inspanningen op alle drie de vlakken nodig zijn om een effectief, […]

Lees verder

Meer artikelen

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven