TIGRA werkt door

Al sinds 1995 is TIGRA actief in de markt van arbeidsgerelateerde vitaliteit. In de beginjaren vooral vanuit curatief oogpunt. De jaren daarna steeds meer met de focus op preventie en de ambities en doelstellingen van organisatie waar de werknemer in dienst is.

Al jaren bieden we onze dienstverlening met name aan vanuit de vraag van de markt. Begrippen als werkvermogen en inzetbaarheid zijn daarbij cruciaal. Deze verschuiving van focus heeft ervoor gezorgd dat we de afgelopen jaren bij vele grote en middelgrote bedrijven als partner fungeren op het gebied van inzetbaarheid van hun medewerkers. Middels innovatieve toepassingen kunnen we de aspecten die een rol spelen in werkvermogen en inzetbaarheid in dashboards met heldere KPI’s terugkoppelen aan het management. Op deze wijze faciliteren we management en directies continu bij het sturen op continuïteit en performance.

We hebben ervoor gekozen om de verschuiving van onze rol kracht bij te zetten door het ontwikkelen van een nieuwe website (vanaf april operationeel) en een nieuwe look and feel. We informeren u over onze filosofie en aanpak. Onze aangescherpte missie vormt de basis voor ons doen en laten:

TIGRA vergroot de duurzame inzetbaarheid van werknemers door hen te helpen blijvend vitaal te zijn (of weer te worden) en optimaal en met plezier te functioneren. Nu en in de toekomst.

Hetgeen ons drijft

De belofte ‘voor vitale werknemers’ die aan het beeldmerk gekoppeld is, staat voor het resultaat dat werken met TIGRA oplevert: vitale werknemers die optimaal en met plezier functioneren en daarmee duurzaam inzetbaar zijn. Met onze totaalaanpak ondersteunen wij bedrijven bovendien als het gaat om goed werkgeverschap en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Ons resultaat

TIGRA werkt door

De pay-off ‘TIGRA werkt door’ is gekozen vanwege de verschillende betekenissen van ‘doorwerken’. De werknemer werkt door in de zin van ‘gaat verder met werken’. Dat betekent niet alleen minder verzuim nu, maar ook het reduceren van verzuim in de toekomst. Naast de fysieke aspecten in het werk is het daarbij bovendien belangrijk dat de werknemer plezier in zijn of haar werk heeft én houdt. Preventieve maatregelen – zowel op het werk als in de privésituatie – werken eveneens door in het werk, in de zin van ‘hebben invloed op’. Ook de TIGRA-aanpak werkt in diezelfde betekenis door.
Wat wij doen en adviseren, heeft een positief effect – op de inzetbaarheid, de productiviteit en het werkplezier van de werknemers, én op de bedrijfsresultaten nu en op langere termijn.

U krijgt wat u al meer dan 20 jaar van ons gewend bent. Een gerichte oplossing voor de vraag of het probleem waar u in uw organisatie tegen aan loopt. Dat kan zijn op het gebied van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit (groen), op de gebieden van preventie (oranje) en/of directie interventie in geval van verzuim (rood). Een brede scope van dienstverlening door ondernemende en bevlogen adviseurs vanuit een landelijke dekking met ruim 30 vestigingen. Met onze vernieuwde aanpak voor vitale werknemers werkt de aanpak van TIGRA nu nog meer door op de inzetbaarheid van uw werknemers.

Blog | 26 maart 2018

ESF, subsidie of investering? (ESF 2014-2020)

De verwachting is dat er voor de zomer van 2018 weer een aanvraagtijdvak komt voor ESF Duurzame inzetbaarheid 2018. Dit betekent dat je als werkgever 50% van de kosten die je maakt voor duurzame inzetbaarheid vergoed krijgt door de Europese Unie, met een maximum van € 10.000,-. Een mooi moment dus om te werken aan de […]

Lees verder

Blog | 12 maart 2018

Aanwakkeren eigenaarschap duurzame inzetbaarheid

Familiebedrijf Smeding Groenten en Fruit zuinig op mensen Al meer dan 80 jaar is Smeding Groenten en Fruit een trots familiebedrijf. Ze geloven in de rijkdom van groenten en fruit en willen daar alle foodservice- en foodretailklanten elke dag weer mee verrassen. Het hoofdkantoor en distributiecentrum van 20.000 vierkante meter vind je in het Friese […]

Lees verder

Blog | 6 februari 2018

HORNBACH heeft vitaliteit hoog in het vaandel

Het van oorsprong Duitse familiebedrijf is sinds 1997 actief op de Nederlandse markt en vertoont sindsdien een ware groeispurt. HORNBACH heeft hier nu 13 vestigingen, en de 14e in Zwolle gaat in het voorjaar van 2018 open. Iedere vestiging biedt gemiddeld aan 150 mensen werk. Al meerdere malen werd de prestigieuze Retail Jaarprijs “Beste Bouwmarkt […]

Lees verder

Meer artikelen

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven