TIGRA werkt door

Al sinds 1995 is TIGRA actief in de markt van arbeidsgerelateerde vitaliteit. In de beginjaren vooral vanuit curatief oogpunt. De jaren daarna steeds meer met de focus op preventie en de ambities en doelstellingen van organisatie waar de werknemer in dienst is.

Al jaren bieden we onze dienstverlening met name aan vanuit de vraag van de markt. Begrippen als werkvermogen en inzetbaarheid zijn daarbij cruciaal. Deze verschuiving van focus heeft ervoor gezorgd dat we de afgelopen jaren bij vele grote en middelgrote bedrijven als partner fungeren op het gebied van inzetbaarheid van hun medewerkers. Middels innovatieve toepassingen kunnen we de aspecten die een rol spelen in werkvermogen en inzetbaarheid in dashboards met heldere KPI’s terugkoppelen aan het management. Op deze wijze faciliteren we management en directies continu bij het sturen op continuïteit en performance.

We hebben ervoor gekozen om de verschuiving van onze rol kracht bij te zetten door het ontwikkelen van een nieuwe website (vanaf april operationeel) en een nieuwe look and feel. We informeren u over onze filosofie en aanpak. Onze aangescherpte missie vormt de basis voor ons doen en laten:

TIGRA vergroot de duurzame inzetbaarheid van werknemers door hen te helpen blijvend vitaal te zijn (of weer te worden) en optimaal en met plezier te functioneren. Nu en in de toekomst.

Hetgeen ons drijft

De belofte ‘voor vitale werknemers’ die aan het beeldmerk gekoppeld is, staat voor het resultaat dat werken met TIGRA oplevert: vitale werknemers die optimaal en met plezier functioneren en daarmee duurzaam inzetbaar zijn. Met onze totaalaanpak ondersteunen wij bedrijven bovendien als het gaat om goed werkgeverschap en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Ons resultaat

TIGRA werkt door

De pay-off ‘TIGRA werkt door’ is gekozen vanwege de verschillende betekenissen van ‘doorwerken’. De werknemer werkt door in de zin van ‘gaat verder met werken’. Dat betekent niet alleen minder verzuim nu, maar ook het reduceren van verzuim in de toekomst. Naast de fysieke aspecten in het werk is het daarbij bovendien belangrijk dat de werknemer plezier in zijn of haar werk heeft én houdt. Preventieve maatregelen – zowel op het werk als in de privésituatie – werken eveneens door in het werk, in de zin van ‘hebben invloed op’. Ook de TIGRA-aanpak werkt in diezelfde betekenis door.
Wat wij doen en adviseren, heeft een positief effect – op de inzetbaarheid, de productiviteit en het werkplezier van de werknemers, én op de bedrijfsresultaten nu en op langere termijn.

U krijgt wat u al meer dan 20 jaar van ons gewend bent. Een gerichte oplossing voor de vraag of het probleem waar u in uw organisatie tegen aan loopt. Dat kan zijn op het gebied van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit (groen), op de gebieden van preventie (oranje) en/of directie interventie in geval van verzuim (rood). Een brede scope van dienstverlening door ondernemende en bevlogen adviseurs vanuit een landelijke dekking met ruim 30 vestigingen. Met onze vernieuwde aanpak voor vitale werknemers werkt de aanpak van TIGRA nu nog meer door op de inzetbaarheid van uw werknemers.

Blog | 6 december 2017

HORNBACH heeft vitaliteit hoog in het vaandel

Het van oorsprong Duitse familiebedrijf is sinds 1997 actief op de Nederlandse markt en vertoont sindsdien een ware groeispurt. HORNBACH heeft hier nu 13 vestigingen, en de 14e in Zwolle gaat in het voorjaar van 2018 open. Iedere vestiging biedt gemiddeld aan 150 mensen werk. Al meerdere malen werd de prestigieuze Retail Jaarprijs “Beste Bouwmarkt […]

Lees verder

Blog | 6 december 2017

Toelichtingsvideo PMO TIGRA

Onze visie om het PMO te gebruiken als middel voor een organisatie om te kunnen sturen op inzetbaarheid dragen we graag uit. We zien het als een ‘must’ om organisaties te laten nadenken over het belang van het sturen op feiten en cijfers. Is het niet zo dat op vrijwel elk zakelijk aspect op basis van […]

Lees verder

Blog | 17 oktober 2017

Alliander tevreden over gedragsmatige insteek TIGRA

In gesprek met Hans Huisman, HR-specialist / casemanager bij het re-integratiecentrum van Alliander Bij netwerkbedrijf Alliander zijn ruim 5500 werknemers dagelijks bezig met het beheren en aanleggen van kabels en leidingen, die elektriciteit, (bio)gas en warmte leveren aan miljoenen Nederlandse woningen en bedrijven. Energie maakt wonen, werken en reizen mogelijk. Het is de zuurstof die […]

Lees verder

Meer artikelen

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven