TIGRA werkt al 25 jaar door

Gerko Riedstra directeur TIGRATIGRA is gestart in 1995, een jaar na het ontstaan van de arbodiensten in 1994. Daarin zat wel een logisch verband. De arbodiensten wilden voor de werknemers op hun spreekuur met fysieke klachten en verzuim een geschikte oplossing vinden. Doorverwijzing naar de reguliere fysiotherapeut werkte niet, want die behandelde de klacht en richtte zich niet op het werk, laat staan op werkhervatting. Het werkte vaak zelfs averechts want de fysiotherapeut gaf aan dat de werknemer rustig aan moest doen (lees: nog niet aan het werk), terwijl het belang van de bedrijfsarts en de werkgever juist werkhervatting was. In die periode was ik naar verschillende instituten in Amerika geweest die al jaren met “Workhardening” bezig waren. Zo hadden we als TIGRA een “Reconditioneringsprogramma” ontwikkeld, gebaseerd op Graded Activity, workhardening en werkhervatting. Hierdoor ontstond de samenwerking met verschillende arbodiensten, omdat we dezelfde taal spraken.

Een bijzondere tijd, die we ons nu bijna niet meer kunnen voorstellen. Voorheen kwamen zieke werknemers allemaal in de ziektewet terecht en dit ging best gemakkelijk. De overheid zag dat de kosten naar de toekomst niet meer te dragen waren en zo ontstond het plan en beleid om de kosten neer te leggen bij de personen die het zelf kunnen beïnvloeden; de werkgever en de werknemer. De WULBZ (Wet Uitbetaling Loon Bij Ziekte) ontstond en gaf enorm veel discussie. Een kleine werkgever moest 2 weken lang de kosten van ziekte doorbetalen bij een werknemer die bijvoorbeeld zelf met wintersport zijn been had gebroken. Een grote werkgever zelfs 6 weken. Ongehoord ……. en nu betaalt een werkgever de eerste twee jaren van verzuim en is er ook de jaren daarna in de WGA nog een financiële verantwoordelijkheid.

Intussen weten we uit onderzoek dat werk een erg belangrijke factor is voor de gezondheid en geluk van personen. En dat een op werkhervatting gerichte interventie vele malen effectiever is dan de reguliere zorg. In sommige gevallen zelfs leidend tot vier maanden eerdere werkhervatting. Toch moeten we zelfs na 25 jaar deze uitleg nog wel geven aan werkgevers. Want het is ook makkelijk om de werknemer zelf naar de fysiotherapeut te laten gaan, zeker als hij of zij daarvoor verzekerd is. Voor ons dan ook fijn om in al die jaren samen te werken met Zilveren Kruis waar arbeid gerelateerde zorg altijd speciale aandacht heeft gehad. En die samenwerking dateert al vanuit “Het Groene Land” tijdperk.

We zijn 25 jaar verder en ons “Reconditioneringsprogramma” heet “Gedragsmatige Fysieke Training”. Met in basis nog vergelijkbare principes als tijd contingente aanpak, operante conditionering en Graded Activity. Maar nu standaard met één of meer werkbezoeken en trainingen op de werkplek als onderdeel van het programma en volgend jaar ook de toepassing van Virtual Reality. Het ontdekken van je eigen stresssysteem en het positief veranderen van de mindset rondom stress. Dit aspect heeft ook grote invloed op het herstel en de werkhervatting. Een mooie ontwikkeling en toevoeging die ons innovatief en up-to-date houdt.

In deze nieuwsbrief meer over deze VR-toepassing, die we in deze afgelopen Week van de Werkstress veel hebben ingezet. Daarnaast een interview met jullie collega Moära Lieuw-Hie en met Merel van Dorp, vitaliteitsmanager bij FrieslandCampina, waar wij sinds 2018 op verschillende locaties Health Checks verzorgen.  

Veel leesplezier en reacties op deze nieuwsbrief of input voor onderwerpen voor de volgende editie hoor ik graag.

Gerko Riedstra
Directeur TIGRA Beheer

Lees de andere artikelen van de nieuwsbrief hier:

Zilveren Kruis en TIGRA
Interview Moära Lieuw-Hie
Interview Merel van Dorp, vitaliteitsmanager FrieslandCampina
Leo Wijnsma speelt Virtual Reality game
TIGRA zet Virtual Reality game in als interventie
Nieuws | 14 januari 2020

Leer spelen met je eigen stresssysteem

Als leidinggevende van een openbaar vervoerbedrijf stuurde Wilco Visser* met enige regelmaat werknemers door naar TIGRA voor een passende interventie. Werknemers waren veelal lovend over de interventies, maar soms ook kritisch. Visser kende zelf de inhoud van de interventies niet, tot hij zelf problemen kreeg met zijn rug en ook bij TIGRA terecht kwam. Nu […]

Lees verder

Nieuws | 14 januari 2020

Inzet Health Check hogeschool groot succes

Hogeschool NHL Stenden wil bezig zijn met de inzetbaarheid van haar werknemers. Daarom biedt ze in samenwerking met TIGRA een Health Check aan, waar de 2100 werknemers vrijblijvend aan deel kunnen nemen. Frank Hielckert is als Health Manager verantwoordelijk voor alle communicatie rondom de Health Check. Hij vertelt openhartig over de kansen van een Health […]

Lees verder

Nieuws | 7 januari 2020

Hogeschool der Kunsten: Meer afwisseling, minder verzuim

In gesprek met Natalie Verschoor, HR adviseur, Hogeschool der Kunsten. De Hogeschool der Kunsten in Den Haag is de paraplunaam voor de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en het Koninklijk Conservatorium. Op beide faculteiten gaan ruim 1.500 studenten, waarvan de helft uit het buitenland, de uitdaging aan om hun artistieke talenten verder te ontdekken en […]

Lees verder

Meer artikelen

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven