TIGRA werkt al 25 jaar door

Gerko Riedstra directeur TIGRAAlweer 25 jaar geleden begon ik samen met fysiotherapeut Tom Giliam het Trainingsinstituut voor Gezondheid, Revalidatie en Arbeid (TIGRA) in Leeuwarden. Tegenwoordig richten we ons als TIGRA exclusief op bedrijven en arbeid en zijn we gegroeid naar 28 TIGRA vestigingen door heel Nederland.

In de beginjaren van TIGRA hadden we naast de bedrijven tak ook een poot voor particulieren en patiënten. Dit waren bewoners van Leeuwarden en omstreken die, onder begeleiding van een fysiotherapeut, graag hun fitheid en gezondheid wilden verbeteren (“fysiofitness”). Uniek in die tijd. Daarnaast lieten we patiënten actief in de oefenzaal werken aan hun klachten en herstel. Ook dit was bijzonder, want een oefenzaal was in die tijd niet aanwezig in een fysiotherapiepraktijk. Tegenwoordig zijn er goed uitgeruste fysiotherapiepraktijken, fitness- en wellnesscentra waar je aan je gezondheid kunt werken.

Onder de tak Arbeid boden we Reconditioneringsprogramma’s aan voor werknemers die met fysieke klachten waren uitgevallen. De arbodiensten waren in 1994 ontstaan en zij hadden behoefte aan centra waar de werknemers met hun klanten terecht konden voor programma’s gericht op werkhervatting. Dat was de start van TIGRA zoals we die nu kennen. Een Reconditioneringsprogramma kennen we nu als Gedragsmatige Fysieke Training en valt onder onze verzuiminterventies. Naast verzuim houden we ons vandaag de dag bezig met preventieve diensten en programma’s voor inzetbaarheid.

Dit was in vogelvlucht een terugblik van TIGRA 25 jaar. Het jaar 2020 zal in het teken staan van ons jubileum en daar hoort natuurlijk een feestelijk nieuw logo bij. Daarnaast gaan we op verschillende andere manieren aandacht besteden aan dit heugelijke feit. Daarbij ook de eerste nieuwsbrief van 2020 met daarin een interview met Frank Hielckert, Health Manager van Hogeschool NHL Stenden, die vertelt over het (duurzame) inzetbaarheidsbeleid van de organisatie en de rol die de Health Checks daarin spelen.

Daarnaast starten we dit jaar met twee nieuwe diensten die in deze nieuwsbrief uitgelicht worden. De E-learning ‘Optimaal presteren op jouw werkplek’ hebben we vorig jaar ingezet binnen een pilot bij een verzekeraar en zetten we dit jaar breed in bij onze klanten. VR Stressjam hebben we vorig jaar ook binnen verschillende projecten uitgetest en als Virtual Reality mindset training zetten we deze ‘ game’ in binnen onze curatieve en preventieve dienstverlening. In deze nieuwsbrief een mooi ervaringsverhaal van een cliënt hierover.

Veel leesplezier en reacties op deze nieuwsbrief of input voor onderwerpen voor de volgende editie horen wij het graag!

Gerko Riedstra
Directeur TIGRA Beheer

Lees de andere artikelen van de nieuwsbrief hier:

Interview Frank Hielckert, Hogeschool NHL Stenden
Virtual Reality stressmindset Training
TIGRA’s E-learning optimaal presteren op jouw werkplek
Nieuws | 24 maart 2020

Maatregelen TIGRA omtrent Coronavirus

Laatste update 24 maart 2020. Naar aanleiding van de aanvullende maatregelen, die het kabinet op maandag 23 maart heeft afgekondigd, heeft TIGRA besloten om de fysieke dienstverlening tot in ieder geval 6 april te stoppen. Concreet houdt dit in: geen afspraken in de vestiging voor Gedragsmatig fysieke trainingstrajecten en geen Werkplekonderzoek bij een bedrijf op […]

Lees verder

Nieuws | 17 maart 2020

TIGRA stelt e-learning ‘Slimmer thuiswerken’ met live videocontact (gratis) beschikbaar

Wij hebben een e-learning ‘Slimmer thuiswerken’ ontwikkeld voor werknemers die door de coronacrisis thuis werken. Met de e-learning leert de werknemer de optimale thuiswerkplek in te richten, met als doel om op dezelfde manier te blijven werken als op kantoor. Adviezen op het gebied van gebruik en instellingen van meubilair, werkwijze en hulpmiddelen komen allemaal […]

Lees verder

Nieuws | 12 maart 2020

TIGRA bijeenkomst 11 maart

Woensdag 11 maart was de eerste TIGRA bijeenkomst van 2020. Een dag waarop de werknemers van de TIGRA vestigingen bij elkaar kwamen voor een masterclass ergonomie van Kees Peereboom, verschillende workshops, ontspanning en gezelligheid. Goed om als netwerk tijd met elkaar door te brengen. Het was een geslaagde dag waarbij 52 TIGRA werknemers van 23 […]

Lees verder

Meer artikelen

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven