TIGRA werkt al 25 jaar door

Gerko Riedstra directeur TIGRAAlweer 25 jaar geleden begon ik samen met fysiotherapeut Tom Giliam het Trainingsinstituut voor Gezondheid, Revalidatie en Arbeid (TIGRA) in Leeuwarden. Tegenwoordig richten we ons als TIGRA exclusief op bedrijven en arbeid en zijn we gegroeid naar 28 TIGRA vestigingen door heel Nederland.

In de beginjaren van TIGRA hadden we naast de bedrijven tak ook een poot voor particulieren en patiënten. Dit waren bewoners van Leeuwarden en omstreken die, onder begeleiding van een fysiotherapeut, graag hun fitheid en gezondheid wilden verbeteren (“fysiofitness”). Uniek in die tijd. Daarnaast lieten we patiënten actief in de oefenzaal werken aan hun klachten en herstel. Ook dit was bijzonder, want een oefenzaal was in die tijd niet aanwezig in een fysiotherapiepraktijk. Tegenwoordig zijn er goed uitgeruste fysiotherapiepraktijken, fitness- en wellnesscentra waar je aan je gezondheid kunt werken.

Onder de tak Arbeid boden we Reconditioneringsprogramma’s aan voor werknemers die met fysieke klachten waren uitgevallen. De arbodiensten waren in 1994 ontstaan en zij hadden behoefte aan centra waar de werknemers met hun klanten terecht konden voor programma’s gericht op werkhervatting. Dat was de start van TIGRA zoals we die nu kennen. Een Reconditioneringsprogramma kennen we nu als Gedragsmatige Fysieke Training en valt onder onze verzuiminterventies. Naast verzuim houden we ons vandaag de dag bezig met preventieve diensten en programma’s voor inzetbaarheid.

Dit was in vogelvlucht een terugblik van TIGRA 25 jaar. Het jaar 2020 zal in het teken staan van ons jubileum en daar hoort natuurlijk een feestelijk nieuw logo bij. Daarnaast gaan we op verschillende andere manieren aandacht besteden aan dit heugelijke feit. Daarbij ook de eerste nieuwsbrief van 2020 met daarin een interview met Frank Hielckert, Health Manager van Hogeschool NHL Stenden, die vertelt over het (duurzame) inzetbaarheidsbeleid van de organisatie en de rol die de Health Checks daarin spelen.

Daarnaast starten we dit jaar met twee nieuwe diensten die in deze nieuwsbrief uitgelicht worden. De E-learning ‘Optimaal presteren op jouw werkplek’ hebben we vorig jaar ingezet binnen een pilot bij een verzekeraar en zetten we dit jaar breed in bij onze klanten. VR Stressjam hebben we vorig jaar ook binnen verschillende projecten uitgetest en als Virtual Reality mindset training zetten we deze ‘ game’ in binnen onze curatieve en preventieve dienstverlening. In deze nieuwsbrief een mooi ervaringsverhaal van een cliënt hierover.

Veel leesplezier en reacties op deze nieuwsbrief of input voor onderwerpen voor de volgende editie horen wij het graag!

Gerko Riedstra
Directeur TIGRA Beheer

Lees de andere artikelen van de nieuwsbrief hier:

Interview Frank Hielckert, Hogeschool NHL Stenden
Virtual Reality stressmindset Training
TIGRA’s E-learning optimaal presteren op jouw werkplek
Nieuws | 14 januari 2020

Leer spelen met je eigen stresssysteem

Als leidinggevende van een openbaar vervoerbedrijf stuurde Wilco Visser* met enige regelmaat werknemers door naar TIGRA voor een passende interventie. Werknemers waren veelal lovend over de interventies, maar soms ook kritisch. Visser kende zelf de inhoud van de interventies niet, tot hij zelf problemen kreeg met zijn rug en ook bij TIGRA terecht kwam. Nu […]

Lees verder

Nieuws | 14 januari 2020

Inzet Health Check hogeschool groot succes

Hogeschool NHL Stenden wil bezig zijn met de inzetbaarheid van haar werknemers. Daarom biedt ze in samenwerking met TIGRA een Health Check aan, waar de 2100 werknemers vrijblijvend aan deel kunnen nemen. Frank Hielckert is als Health Manager verantwoordelijk voor alle communicatie rondom de Health Check. Hij vertelt openhartig over de kansen van een Health […]

Lees verder

Nieuws | 7 januari 2020

Hogeschool der Kunsten: Meer afwisseling, minder verzuim

In gesprek met Natalie Verschoor, HR adviseur, Hogeschool der Kunsten. De Hogeschool der Kunsten in Den Haag is de paraplunaam voor de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en het Koninklijk Conservatorium. Op beide faculteiten gaan ruim 1.500 studenten, waarvan de helft uit het buitenland, de uitdaging aan om hun artistieke talenten verder te ontdekken en […]

Lees verder

Meer artikelen

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven