Event inzetbaarheid in OV, Transport en Logistiek

TIGRA werkt rijdt door!

Steeds ouder wordende werknemers in combinatie met eenzijdig werk en lange dienstverbanden, hoe houd ik ze als werkgever fit genoeg voor de job? Ik weet dat mijn chauffeurs best een zware belasting hebben, hoe kan ik dit doorbreken. Straks brengt het ongezonde leefpatroon nog gezondheidsklachten met zich mee met verzuim tot gevolg.

Op dinsdag 9 april a.s. organiseert TIGRA een Event voor zowel de OV als de Transport & Logistieke branche. Het doel is wederzijdse ervaringen uit te wisselen, te leren van elkaars “best practices” en kennis te nemen van deskundige sprekers. Vanuit een onderzoek naar de achterliggende problematiek in inzetbaarheid komen in de branches OV, Transport en Logistiek drie belangrijke thema’s naar voren: Fysieke belasting, leefstijl en eigenaarschap. Het event is dan ook opgebouwd rond deze drie thema’s. TNO, Pieter van der Haak en Fitter Nederland zullen deze dag van inhoud voorzien. Naast een plenair deel zullen er diverse workshops worden gegeven over de thema’s fysieke belasting, leefstijl en eigenaarschap. Marijke Roskam zal de dag leiden. Wat de input van bovenstaande organisaties deze  dag zal zijn wordt hieronder verder toegelicht.

Marijke RoskamAfbeeldingsresultaat voor Marijke Roskam

Marijke is dagvoorzitter van het event.  Ze zet deelnemers op scherp en weet met ontzettend veel kennis, humor en energie elke sessie tot een succes te maken. In 2016 én 2017 was ze de meest geboekte dagvoorzitter van het Sprekershuys. Ze is de station voice van BNR en werkte daar als presentator (BNR Eyeopeners, Zaken doen Met, BNR Darwin). Nog steeds presenteert ze voor FD Networks en wordt ze door het hele land gevraagd vanwege haar gedegen voorbereiding, kennis en ontspannen stijl.

Workshop fysieke belasting door TNO en TIGRA

TNO is een multidisciplinaire kennisonderneming met een breed scala aan kennis en diepgang in die kennis. Vanuit TNO zal een inkijkje worden gegeven in de kennis en wetenschap achter de fysieke belasting die dagelijks wordt ervaren in de branche.

Samen met TIGRA gaat TNO een workshop geven over het signaleren en in kaart brengen van fysieke belasting.

Workshop eigenaarschap door Pieter van der Haak

Pieter is de oprichter van P&A Talentontwikkeling. Hij houdt zich onder andere bezig met het thema eigenaarschap, een van de centrale thema´s die prominent in de OV- en Transport en Logistiekbranche naar voren komt. Daarnaast is hij auteur en schreef hij onder andere: Wie zorgt dat het goed komt? (2018) – over het vergroten van Eigenaarschap in Teams en Organisaties, Van Vakmanschap naar Leiderschap (2014), Faciliterend Leidinggeven, De Faciliterende Ambtenaar en het boek Leidinggeven in De Nieuwe Werkelijkheid.

Pieter zal ook een workshop verzorgen.  Hierin gaat hij vooral samen met jou aan de slag over hoe we eigenaarschap binnen jouw organisatie kunnen aanwakkeren.

Workshop Leefstijl door Fitter Nederland

Fitter Nederland zal een workshop verzorgen over het thema leefstijl, ook een belangrijk thema in de branche. Met achtergronden, do’s dont’s en natuurlijk een interactieve aanpak zullen zij op 9 april jou letterlijk en figuurlijk in beweging brengen!

 

Jij en eventuele collega’s zijn van harte uitgenodigd!

Locatie: Centraal Ketelhuis Amersfoort
Datum: dinsdag 9 april 2019
Tijd: 13.00 – 17.00 uur
Kosten: € 75,- p.p.

Aanmelden? Klik hier! 

Blog | 19 maart 2019

TIGRA werkt samen met het Sectorinstituut Transport en Logistiek

José van Lieshout werkt als strategisch projectmanager voor het Sectorinstituut Transport en Logistiek, dat bestuurd wordt door werkgevers- en werknemersorganisaties. Dit sectorinstituut zorgt voor instroom en duurzame inzetbaarheid van vakbekwaam personeel in de sector transport en logistiek. José houdt zich in haar functie voornamelijk bezig met de duurzame inzetbaarheid binnen de sector, waarbij ze samenwerkt […]

Lees verder

Blog | 5 maart 2019

Lei(ij)den als een militair!

Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik samen met Korps Mariniers een aantal dagen op training mocht op Texel. Gezamenlijk met een aantal Noordelijke ondernemers voeren we op initiatief van VNO-NCW van Den Helder naar Texel in een paar minuten. Dat dit maar een paar minuten waren lag aan de supermoderne en krachtige […]

Lees verder

Blog | 3 december 2018

De kunst van het loslaten

Herkennen jullie het? De zoveelste vraag over het juist omgaan met privacy en persoonsgegevens… Ik word er eerlijk gezegd wel eens een beetje gek van. Natuurlijk is het enorm belangrijk en gaan ook wij als organisatie uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Maar alle haken en ogen die deze soms ietwat overspannen wetgeving met zich […]

Lees verder

Meer artikelen

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven