Werkplek onderzoek

Heb jij of heeft jouw collega lichamelijke klachten door hoe je zit of beweegt op je werk? Of zijn er meerdere collega’s met dezelfde problemen op een afdeling? Een goede instelling van de werkplek is voorwaarde om deze klachten te voorkomen.

Werkwijze 

In een werkplekonderzoek kijkt onze adviseur naar de huidige werk(plek)situatie van jouw werknemers en hoe deze te verbeteren is. De adviseur kijkt naar de houding en de instellingen van de werkplek. 

 

Is de stoel bijvoorbeeld goed? Hoe is de afstand tot het toetsenbord? Heeft een medewerker een goede tiltechniek? Kleine ergonomische aanpassingen maken soms een wereld van verschil.

Met het onderzoek brengen we in kaart hoe iemand gezonder kan werken op de werkplek. Uniek aan onze methode is dat we daarin ook iemands fysieke toestand meenemen en kijken hoe iemand zich gedraagt op de werkplek. De medewerker krijgt gericht advies over hoe hij/zij beter kan zitten of bewegen.

Werkplek: verbeterpunten

We gebruiken in het onderzoek gevalideerde meetmethoden. In een duidelijk verslag brengen we de verbeterpunten voor de werknemer, maar ook voor de organisatie in beeld, zodat je direct aan de slag kunt. Je kunt het rapport ook inzetten als verdieping van de Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E).

Diverse varianten

Er zijn verschillende werkplekonderzoeken aan te vragen, afhankelijk van het type functie van de werknemer. Zo heb je een:

  • werkplekonderzoek beeldscherm;
  • werkplekonderzoek chauffeur;
  • werkplekonderzoek fysiek.

De prijzen variëren tussen de € 395,- en € 507,-. 

Een werkplekonderzoek is ook aan te vragen voor een thuiswerkplek.

Meld uw werknemer aan voor een werkplekonderzoek

Infographic

Onze infographic geeft visueel al onze verschillende werkplekonderzoeken weer. Welke kun je binnen jouw bedrijf inzetten? Dit interactieve pdf-bestand geeft tekstuitleg door over de paarse i te scrollen.