fbpx

Werkplek­onderzoek

Heb jij of heeft jouw collega lichamelijke klachten door hoe je zit of beweegt op je werk? Of zijn er meerdere collega’s met dezelfde problemen op een afdeling? Een goede instelling van de werkplek is voorwaarde om deze klachten te voorkomen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Werkwijze 

In het werkplekonderzoek kijkt onze adviseur naar de huidige situatie en hoe deze te verbeteren is. De adviseur kijkt naar de houding en de instellingen van de werkplek. Is de stoel bijvoorbeeld goed? Hoe is de afstand tot het toetsenbord? Heeft een medewerker een goede tiltechniek? Kleine ergonomische aanpassingen maken soms een wereld van verschil.

Met het onderzoek brengen we in kaart hoe iemand gezonder kan werken op de werkplek. Uniek aan onze methode is dat we daarin ook iemands fysiek meenemen en kijken hoe iemand zich gedraagt op de werkplek. De medewerker krijgt gericht advies over hoe hij/zij beter kan zitten of bewegen.

Werkplek: verbeterpunten

We gebruiken in het onderzoek gevalideerde meetmethoden. In een duidelijk verslag brengen we de verbeterpunten voor de werknemer, maar ook voor de organisatie in beeld, zodat je direct aan de slag kunt. Je kunt het rapport ook inzetten als verdieping van de Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E).

Er zijn verschillende werkplekonderzoeken aan te vragen, afhankelijk van het type functie van de werknemer. Hierdoor variëren de prijzen. Een werkplekonderzoek is er vanaf € 375,-.

Meld uw werknemer aan voor een werkplekonderzoek

 

Nieuw E-Learning

In de E-learning ‘Optimaal presteren op jouw werkplek’  leer je meer over jouw ideale werkplek. Hoe goede gewoontes kunnen bijdragen aan je fitter voelen, verhoogde werkprestaties en het voorkomen van lichamelijke klachten. De E-learning is een individueel programma waarin diverse onderdelen van ‘jouw ideale werkplek’ aan bod komen. Denk hierbij aan het juist instellen van je werkplek en eventuele hulpmiddelen die je kunt gebruiken. Als werkgever is het ook ideaal om nieuwe medewerkers de E-learning aan te bieden.

Vraag hier vrijblijvend meer informatie over de E-learning aan

 

werkplekcheck
Blog | 10 augustus 2018

“Wat zijn de kosten van een werkplekonderzoek?”

Die vraag komt best regelmatig voorbij en is best plat te beantwoorden. “Dat is 370 euro voor een beeldschermwerkplek meneer”.. In deze oppervlakkigheid lijkt het net een worstenbroodje wat door de verkoper over de toonbank wordt geschoven. Wanneer we kijken naar wat er achter deze (bij TIGRA bijna dagelijkse) vraag zit, dan treffen we vaak […]

Lees verder

Wij maken het verschil