Werkplekcheck

Met een werkplekcheck worden de arbeidsomstandigheden van meerdere werknemers in kaart gebracht. Hieruit volgt direct gericht advies om de werkplek en werkhouding te verbeteren. Uw werknemer krijgt een persoonlijk werkplekpaspoort. De check is een korter onderzoek dan het werkplekonderzoek.

Het korte onderzoek naar de werkplek kan ingezet worden als u inzicht wilt krijgen hoe optimaal u de werkplekken voor uw werknemers heeft ingericht. Bent u van plan de werkplekken te vernieuwen? Laat dan eerst door ons de werkplekken controleren en checken, zodat u gericht vernieuwingen kunt doorvoeren.

Uitvoer door
bedrijfsfysiotherapeut

De werkplekcheck bestaat uit een kort onderzoek op de werkplek. Een bedrijfsfysiotherapeut checkt onder meer de werkzaamheden, de fysieke belasting en de belastbaarheid. Het onderzoek zal slechts 10 tot 15 minuten in beslag nemen.

Doelstelling:

  1. Door het laten uitvoeren van de werkplekcheck kan men te weten komen of men op een gezonde en verantwoorde fysieke wijze aan het werk is. Door de tips en gerichte adviezen van de bedrijfsfysiotherapeut kan het ontwikkelen van klachten worden voorkomen en kunnen reeds bestaande klachten effectief worden aangepakt.
  2. Alle verkregen gegevens worden verzameld, gekoppeld en in kaart gebracht door middel van een rapportage. Deze rapportage kan de organisatie helpen richting te geven aan het gezondheidsbeleid

Unieke TIGRA aanpak

  • Iedere werknemer wordt op de eigen werkplek bezocht door de bedrijfsfysiotherapeut.
  • Het deelname percentage bedraagt gemiddeld 90%.
  • De invoer van de gegevens door de bedrijfsfysiotherapeut in een unieke iPad applicatie, geeft de opdrachtgever direct zicht op de in kaart gebrachte statistieken.
  • De werkplekcheck draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid van de individuele werknemer en de organisatie.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Voor wie bedoeld?

Iedere werkplek kunnen we controleren.  Het maakt niet uit of iemand beeldschermwerk verricht, werkt in een laboratorium of monteur is in een werkplaats. Een individueel en uitgebreid werkplekonderzoek behoort ook tot de mogelijkheden.

Invloed op inzetbaarheid

We werken door allerlei invloeden langer door. Investeren in inzetbaarheid van de werknemers is om een aantal redenen waardevol. Het kan kosten besparen, een zieke werknemer kost anderhalf tot tweeënhalf keer zoveel als de brutoloonkosten. Werknemers zijn productiever in een prettige, veilige en vitale werkomgeving.

Vraag de gratis leaflet aan

werkplekcheck
Blog | 10 augustus 2018

“Wat zijn de kosten van een werkplekonderzoek?”

Die vraag komt best regelmatig voorbij en is best plat te beantwoorden. “Dat is 370 euro voor een beeldschermwerkplek meneer”.. In deze oppervlakkigheid lijkt het net een worstenbroodje wat door de verkoper over de toonbank wordt geschoven. Wanneer we kijken naar wat er achter deze (bij TIGRA bijna dagelijkse) vraag zit, dan treffen we vaak […]

Lees verder

Dat ene stapje meer!