Voorlichting & Training fysieke belasting

Weer die pijn in je schouders en dat terwijl je net een poosje geleden een nieuwe bureaustoel hebt mogen uitzoeken. “Ik heb me gisteren toch weer vertild, ik meld me vandaag ziek!” Herken jij jezelf hierin, of een van je collega’s, dan is het tijd om actie te ondernemen.

 

 

Verschillende werk-situaties

Door de workshop omgaan met fysieke belasting bij TIGRA aan te vragen, leren jij en jouw collega’s om te gaan met verschillende werksituaties. Het maakt niet uit of je nu veel achter een computer zit, of constant in beweging bent. Wij maken een training die helemaal afgestemd is op jullie dagelijkse werkzaamheden.

Op maat gemaakt

Allereerst komen we bij jullie op bezoek om de werkplek(ken) te onderzoeken. We lopen met jullie mee om te zien, hoe een werkdag er bij jullie uitziet. Als het mag maken we ook foto’s of nemen we een filmpje op, zodat we dit tijdens de training kunnen laten zien.  Tijdens de training bootsen we zoveel mogelijk werksituaties na, we laten zien hoe je het beste kan tillen, dragen, duwen, maar ook wat de juiste houding achter de computer is.

 

De workshops

Er is een workshop ‘Omgaan met fysieke belasting’ en ‘Omgaan met beeldschermwerk’. Beide voorlichtingen zijn op dezelfde wijze opgebouwd.

Bewust aan het werk!

Aan het eind van de dag weten jij en je collega’s hoe jullie moeten omgaan met fysieke belasting in het dagelijkse werk. Jullie zijn je er van bewust wat het lange termijn effect kan zijn van verkeerde uitvoering, hierdoor vindt er ook gedragsverandering plaats. Vanaf heden zijn jullie bewust aan het werk!

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Hogere productiviteit

Gezonde en tevreden werknemers staan garant voor een hogere productiviteit. Daarnaast speelt gezondheid en je fit voelen een belangrijke rol in het voorkomen van verzuim. Het verbeteren van je werkplek levert een belangrijke bijdrage aan het beter functioneren. Het vergroten van de kennis wat betreft gezond werken van werknemers is een eerste stap naar preventie en levert een goede bijdrage aan gezondheid en welzijn.

Vraag de gratis leaflet aan

Training fysieke belasting
Blog | 10 augustus 2018

“Wat zijn de kosten van een werkplekonderzoek?”

Die vraag komt best regelmatig voorbij en is best plat te beantwoorden. “Dat is 370 euro voor een beeldschermwerkplek meneer”.. In deze oppervlakkigheid lijkt het net een worstenbroodje wat door de verkoper over de toonbank wordt geschoven. Wanneer we kijken naar wat er achter deze (bij TIGRA bijna dagelijkse) vraag zit, dan treffen we vaak […]

Lees verder

Dat ene stapje meer!