Ergocoach opleiding binnen uw organisatie?

Neem contact met mij op

Opleiding ergocoach

Wij hebben uitgebreide ervaring met ergocoach opleidingen binnen de zorg, bij productiebedrijven en op het gebied van beeldschermwerk. De opleiding van TIGRA leidt uw medewerker(s) op tot een deskundige ergocoach.

Investeren in de opleiding ergocoach loont

Met een ergocoach binnen uw organisatie springt u sneller in op (dreigende) klachten aan rug, nek, schouders, kortom het hele houdings- en bewegingsapparaat. Door te investeren in de opleiding ergocoach komt en blijft de kennis wat betreft preventie van klachten en een goede uitvoering van werkzaamheden binnen de organisatie. Het voorkomt dat bij klachten of  verzuim een externe partij als bijvoorbeeld de arbodienst moet worden ingeschakeld. Het draagt bij aan een gezonde organisatie en kan (dreigend) verzuim en een verminderde productie voorkomen. Preventie is het sleutelwoord voor vitaliteit en inzetbaarheid van uw medewerkers.

Wat leert u tijdens de opleiding?

In het algemeen leert u als ergocoach:

  • Kennis van het lichaam. Hoe ontstaan klachten en hoe kun je het voorkomen
  • Wat de juiste houdingen zijn bij het zitten, tillen, dragen, duwen, trekken
  • Wat doet stress met het lichaam en inzicht krijgen in de gevolgen van (werk)stress
  • Wat de ergonomische richtlijnen zijn voor de werkplek
  • Effectief adviseren en motiveren op de werkvloer.
  • Communicatietechnieken

Natuurlijk gaat alles in combinatie met theorie en praktijk.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wat doet een ergocoach?

De ergocoach signaleert vroegtijdig arbotechnische zaken die klachten (kunnen) veroorzaken en kan direct actie ondernemen. Daarbij is de ergocoach gericht op een gezonde uitvoering van het werk en niet (alleen) gericht op (gezondheids)klachten. Het belang van preventie wordt actief uitgedragen. Er wordt gewerkt vanuit het principe van overleggen, aanmoedigen en samenwerken met collega’s. Dit houdt in dat tijdens een opleiding Ergocoach niet alleen arbotechnische- en ergonomische zaken aan bod komen, maar ook de theorie rondom gedragsverandering.

Na de opleiding kan de ergocoach nieuwe medewerkers begeleiden bij de ergonomische werkwijze, knelpunten vanuit de dagelijkse praktijk signaleren en voorlichting en instructie geven aan collega’s.

Blog | 6 februari 2018

HORNBACH heeft vitaliteit hoog in het vaandel

Het van oorsprong Duitse familiebedrijf is sinds 1997 actief op de Nederlandse markt en vertoont sindsdien een ware groeispurt. HORNBACH heeft hier nu 13 vestigingen, en de 14e in Zwolle gaat in het voorjaar van 2018 open. Iedere vestiging biedt gemiddeld aan 150 mensen werk. Al meerdere malen werd de prestigieuze Retail Jaarprijs “Beste Bouwmarkt […]

Lees verder

Wij maken het verschil