PMO ervaring van Jurjen

Werknemers die fluitend naar hun werk gaan, collega’s die weinig ziek zijn en een goede sfeer op de werkvloer. Uiteraard wil je graag een aantrekkelijke werknemer zijn. Een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) kan een goede aanzet zijn om je organisatie naar een beter niveau te krijgen. Een PMO is een uitgebreid onderzoek op het gebied van gezondheid en inzetbaarheid. Er worden medische zaken meegenomen, maar er is zeker ook aandacht voor aspecten als werksfeer, stress en lichamelijke belasting. De werkgever van Jurjen bood hem en zijn collega’s zo’n PMO aan. In dit artikel vertelt hij over zijn ervaring.

 “Vorig jaar bood mijn werkgever een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aan”, zo begint Jurjen te vertellen. “Ik heb hier toen aan deelgenomen. Daarin kwam naar voren dat ik onder andere zwaar overgewicht had (144kg+) en ik zat erg laag in mijn energie, dit had ook zijn weerslag op mijn werk. Dit wist ik natuurlijk al, maar tijdens het PMO word je met je neus op de feiten gedrukt en begon ik de ernst van de situatie in te zien.”

Aansluitend op het PMO heeft Jurjen een traject gevold bij TIGRA Heerenveen. Hierin werd hij begeleid door Miranda de Graaf, adviseur Arbeid en Gezondheid. “Vanaf moment één was het contact erg goed. Miranda is een rustige en spontane vrouw waarbij ik me meteen op mijn gemak voelde. Dit is erg prettig aangezien je toch persoonlijke zaken gaat delen.”

Het stellen van kleine doelen

“Tijdens de eerste afspraak hebben we metingen gedaan en naar aanleiding daarvan hebben we samen een plan opgesteld. Het plan bestond uit kleine behapbare doelen stellen en dit was voor mij goed vol te houden. We zagen al snel vooruitgang en dat samen met het enthousiasme van Miranda motiveerde mij enorm om door te gaan. Zelfs met zoveel overgewicht kan ik dus gewicht kwijtraken! Wow, dat ‘smaakt’ naar meer.”

Samen met Miranda creëerde Jurjen een gezondere levensstijl. Hij ging sporten en bewegen en vond daarin ook plezier en voldoening. Of hij het lastig vond om vol te houden? “Met een beetje wilskracht en een fijn plan van aanpak absoluut niet.”

“Ik heb me in 20 jaar niet zo goed gevoeld”

“Nu, 10 maanden later, ben ik met deze fantastische begeleiding meer dan 50 kg kwijt en heb ik me in de afgelopen 20 jaar eigenlijk niet zo goed gevoeld als nu. Als ik vragen had over voeding, beweging of even extra motivatie nodig had, was Miranda ook tussen de afspraken door bereikbaar. Ik kan het iedereen aanbevelen om een leefstijltraject te bewandelen bij TIGRA. Ik ben erg blij dat ik meegedaan heb aan het Preventief Medisch Onderzoek.”

Lees ook de andere artikelen uit de nieuwsbrief over de nieuwste TIGRA vestiging Berkelland-Vreden of de TIGRA Thuiswerkcoach.

 

Blog | 23 juni 2020

Thuiswerkend Nederland inzetbaar houden

Thuiswerken was in Nederland altijd al erg populair, maar door de coronacrisis zit nu bijna iedereen noodgedwongen thuis achter de laptop. De een vindt het heerlijk, de ander vindt het maar niets. In het nieuws wordt steeds vaker aandacht besteed aan klachten die het thuiswerken met zich mee brengt. Toch was thuiswerken ons al niet […]

Lees verder

Nieuws | 12 juni 2020

TIGRA certificering ISO 9001:2015 gecontinueerd

Wij zijn continu bezig om onze processen te beoordelen en te optimaliseren. Vorige week is dit door een externe auditor weer bevestigd. De ISO 9001:2015 certificering is weer gecontinueerd. We zijn trots dat we ook dit jaar weer aan de norm voldoen! Het is goed om alle management-, ondersteunende-, en operationele processen en werkwijzen op […]

Lees verder

Nieuws | 29 mei 2020

TIGRA de thuiswerkcoach

In het nieuws wordt steeds vaker aandacht besteed aan de klachten die het thuiswerken met zich meebrengt. Naast nek-, rug- en schouderklachten, hoor je nu ook al over de comeback van de muisarm. Om dit te voorkomen introduceert TIGRA ‘de thuiswerkcoach’. Diensten die jou en je werknemers in staat stellen om klachtenvrij (thuis) te werken. […]

Lees verder

Meer informatie

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven