PMO ervaring van Jurjen

Werknemers die fluitend naar hun werk gaan, collega’s die weinig ziek zijn en een goede sfeer op de werkvloer. Uiteraard wil je graag een aantrekkelijke werknemer zijn. Een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) kan een goede aanzet zijn om je organisatie naar een beter niveau te krijgen. Een PMO is een uitgebreid onderzoek op het gebied van gezondheid en inzetbaarheid. Er worden medische zaken meegenomen, maar er is zeker ook aandacht voor aspecten als werksfeer, stress en lichamelijke belasting. De werkgever van Jurjen bood hem en zijn collega’s zo’n PMO aan. In dit artikel vertelt hij over zijn ervaring.

 “Vorig jaar bood mijn werkgever een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aan”, zo begint Jurjen te vertellen. “Ik heb hier toen aan deelgenomen. Daarin kwam naar voren dat ik onder andere zwaar overgewicht had (144kg+) en ik zat erg laag in mijn energie, dit had ook zijn weerslag op mijn werk. Dit wist ik natuurlijk al, maar tijdens het PMO word je met je neus op de feiten gedrukt en begon ik de ernst van de situatie in te zien.”

Aansluitend op het PMO heeft Jurjen een traject gevold bij TIGRA Heerenveen. Hierin werd hij begeleid door Miranda de Graaf, adviseur Arbeid en Gezondheid. “Vanaf moment één was het contact erg goed. Miranda is een rustige en spontane vrouw waarbij ik me meteen op mijn gemak voelde. Dit is erg prettig aangezien je toch persoonlijke zaken gaat delen.”

Het stellen van kleine doelen

“Tijdens de eerste afspraak hebben we metingen gedaan en naar aanleiding daarvan hebben we samen een plan opgesteld. Het plan bestond uit kleine behapbare doelen stellen en dit was voor mij goed vol te houden. We zagen al snel vooruitgang en dat samen met het enthousiasme van Miranda motiveerde mij enorm om door te gaan. Zelfs met zoveel overgewicht kan ik dus gewicht kwijtraken! Wow, dat ‘smaakt’ naar meer.”

Samen met Miranda creëerde Jurjen een gezondere levensstijl. Hij ging sporten en bewegen en vond daarin ook plezier en voldoening. Of hij het lastig vond om vol te houden? “Met een beetje wilskracht en een fijn plan van aanpak absoluut niet.”

“Ik heb me in 20 jaar niet zo goed gevoeld”

“Nu, 10 maanden later, ben ik met deze fantastische begeleiding meer dan 50 kg kwijt en heb ik me in de afgelopen 20 jaar eigenlijk niet zo goed gevoeld als nu. Als ik vragen had over voeding, beweging of even extra motivatie nodig had, was Miranda ook tussen de afspraken door bereikbaar. Ik kan het iedereen aanbevelen om een leefstijltraject te bewandelen bij TIGRA. Ik ben erg blij dat ik meegedaan heb aan het Preventief Medisch Onderzoek.”

Lees ook de andere artikelen uit de nieuwsbrief over de nieuwste TIGRA vestiging Berkelland-Vreden of de TIGRA Thuiswerkcoach.

 

Blog | 23 november 2021

Wanneer stuur je een zieke werknemer in voor een interventie?

Je werknemer is al langere tijd ziek en het lukt hem/haar maar niet om weer op te knappen en aan het werk te gaan. In dat geval kan een interventie uitkomst bieden. Een interventie kan helpen om de verzuimduur te verkorten of kan zelfs voorkomen dat je werknemer uitvalt. Met een interventie kan de terugkeer […]

Lees verder

Nieuws | 25 oktober 2021

“Vanaf het moment dat ik ben gestart bij TIGRA heb ik geen ziekmeldingen meer”

Eric Beckers, storingsmonteur bij Liander, zat vaak ziek thuis. Last van de rug, schouders of nek. Fysiek was hij in goede conditie, maar toch zat hij regelmatig in de ziektewet, tot frustratie van hem zelf. Zijn teamleider regelde een Gedragsmatige fysieke training bij TIGRA en dat heeft hem goed gedaan! “Mijn klachten zijn verdwenen en […]

Lees verder

Blog | 7 oktober 2021

Wat kost een werknemer die verzuimt?

Elk bedrijf heeft weleens een zieke werknemer. Bij jullie bedrijf zal dat niet anders zijn. Dat is vervelend voor de werknemers zelf, de collega’s en voor de organisatie. Het is daarom belangrijk om dit verzuim te voorkomen of in ieder geval snel weer te verhelpen, want een verzuimende werknemer brengt ook de nodige kosten met […]

Lees verder

Meer informatie

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven