Nieuw product: Werkplekrisicoscan

Binnen onze preventieve dienstverlening hebben wij vanaf dit jaar een nieuw product: Werkplekrisicoscan. Dit is een tool waarmee jij als werkgever inzicht krijgt in de belasting van een functie of een werkplek. Per functiegroep stellen we vast welke arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s voorkomen op de werkvloer binnen jouw bedrijf.

 We kijken naar de verschillende vormen van belasting binnen het bedrijf met daarbij de werktaken en de beschikbare hulpbronnen en herstelmogelijkheden voor de werknemers. We leggen daarbij de link naar het menselijk lichaam. Welk deel van het lichaam wordt (over)belast? En hoe groot is deze belasting? Dit resulteert in een gezondheidsrisicoprofiel per functiegroep, welke is gerelateerd aan de RI&E. Met deze uitkomsten krijg jij als werkgever een praktisch instrument in handen om gezondheid en vitaliteit per functiegroep te beïnvloeden.

Met de Werkplekrisicoscan krijg je inzicht in de gezondheidsrisico’s die er spelen binnen jouw bedrijf en hoe deze te beheersen en/of op te heffen zijn.

Twee doeleinden

De Werkplekrisicoscan kan voor twee doeleinden worden ingezet:

  1. Het maken van een risicoprofiel van de functie gekoppeld aan het PMO onderzoek binnen het bedrijf. Zo heeft het bedrijf direct zicht op de functie, taken, handelingen en de totale functiebelasting.
  2. Het uitvoeren van een verdiepende RI&E fysieke belasting. Dit resulteert in een plan van aanpak inclusief risicoweging en adviesmaatregelen.

Spreekt dit product jou aan en ben je benieuwd hoe het binnen jouw bedrijf gesteld is met de arbeidsgerelateerde risico’s? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan!

Klik hier om meer informatie aan te vragen.

Blog | 6 mei 2021

Laagdrempelige bedrijfsfysiotherapie binnen je bedrijf

Hoe zorg je als werkgever dat je werknemers aan hun vitaliteit werken? Je wilt verzuim zoveel mogelijk voorkomen en vroegtijdige klachten signaleren en direct omzetten naar een gerichte actie. Maar waar kunnen je werknemers terecht met vragen of klachten? Je kunt dit ondervangen door bijvoorbeeld structureel een bedrijfsfysiotherapeut binnen je bedrijf te hebben die een […]

Lees verder

Nieuws | 12 april 2021

Nieuw product: Werkplekrisicoscan

Binnen onze preventieve dienstverlening hebben wij vanaf dit jaar een nieuw product: Werkplekrisicoscan. Dit is een tool waarmee jij als werkgever inzicht krijgt in de belasting van een functie of een werkplek. Per functiegroep stellen we vast welke arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s voorkomen op de werkvloer binnen jouw bedrijf.  We kijken naar de verschillende vormen van belasting […]

Lees verder

Nieuws | 11 april 2021

Wees verzuim voor: “Bedrijfsfysiotherapie in company is echt van meerwaarde!”

Laagdrempelige begeleiding voor jouw werknemers bij lichamelijke klachten of goede voorlichting op de werkplek. Dat wil jij als werkgever toch ook? Bedrijfsfysiotherapie in company is het ideale product hiervoor. Een adviseur van TIGRA die wekelijks/maandelijks een aantal uren binnen jouw bedrijf aanwezig is om vragen te beantwoorden, een ronde door het bedrijf te maken of […]

Lees verder

Meer informatie

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven