Nieuw product: Werkplekrisicoscan

Binnen onze preventieve dienstverlening hebben wij vanaf dit jaar een nieuw product: Werkplekrisicoscan. Dit is een tool waarmee jij als werkgever inzicht krijgt in de belasting van een functie of een werkplek. Per functiegroep stellen we vast welke arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s voorkomen op de werkvloer binnen jouw bedrijf.

 We kijken naar de verschillende vormen van belasting binnen het bedrijf met daarbij de werktaken en de beschikbare hulpbronnen en herstelmogelijkheden voor de werknemers. We leggen daarbij de link naar het menselijk lichaam. Welk deel van het lichaam wordt (over)belast? En hoe groot is deze belasting? Dit resulteert in een gezondheidsrisicoprofiel per functiegroep, welke is gerelateerd aan de RI&E. Met deze uitkomsten krijg jij als werkgever een praktisch instrument in handen om gezondheid en vitaliteit per functiegroep te beïnvloeden.

Met de Werkplekrisicoscan krijg je inzicht in de gezondheidsrisico’s die er spelen binnen jouw bedrijf en hoe deze te beheersen en/of op te heffen zijn.

Twee doeleinden

De Werkplekrisicoscan kan voor twee doeleinden worden ingezet:

  1. Het maken van een risicoprofiel van de functie gekoppeld aan het PMO onderzoek binnen het bedrijf. Zo heeft het bedrijf direct zicht op de functie, taken, handelingen en de totale functiebelasting.
  2. Het uitvoeren van een verdiepende RI&E fysieke belasting. Dit resulteert in een plan van aanpak inclusief risicoweging en adviesmaatregelen.

Spreekt dit product jou aan en ben je benieuwd hoe het binnen jouw bedrijf gesteld is met de arbeidsgerelateerde risico’s? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan!

Klik hier om meer informatie aan te vragen.

Blog | 14 september 2021

88% kiest voor een hybride 50-50 werkwijze

Na een periode van lockdowns en verplicht thuiswerken gaat de samenleving beetje bij beetje van het slot. Nu er steeds meer wordt versoepeld, zijn bedrijven bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken zal binnen veel bedrijven daar deel van blijven uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken wordt dit genoemd. […]

Lees verder

Nieuws | 10 september 2021

“Het PMO van TIGRA is inhoudelijk erg sterk”

“De snelle lijntjes, de handelswijze en de professionaliteit van TIGRA zijn mij erg goed bevallen.” In mei/juni van dit jaar hebben we een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) uitgevoerd bij Ambulancezorg Groningen op de locaties Groningen en Stadskanaal. David Beernink vertelt over zijn ervaringen van ons PMO. David Beernink, deels werkzaam op de zorgambulance en deels […]

Lees verder

Blog | 17 augustus 2021

Het PMO van TIGRA

Met TIGRA vestigingen in elke provincie van Nederland is een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) van ons erg aantrekkelijk. Zo kan het PMO bij bedrijven met meerdere locaties verspreid door Nederland tegelijk en op dezelfde manier worden uitgevoerd. Maar wat is een PMO nu eigenlijk en wat is de inhoud ervan? In deze blog kom je […]

Lees verder

Meer informatie

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven