Mijn ervaring vanuit het PMO

De ervaring van Jurjen:

“Vorig jaar bood mijn werkgever een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aan, uitgevoerd door TIGRA, en hier heb ik aan deelgenomen. Daarin kwam naar voren dat ik o.a. zwaar overgewicht had (144kg+) en zat erg laag in mijn energie. Dit wist ik natuurlijk al, maar tijdens het PMO word je met je neus op de feiten gedrukt om de ernst van de situatie in te zien. Aansluitend op het PMO kon ik, via mijn werkgever, bij TIGRA, leefstijlcounseling krijgen. Dit heb ik dit met beide handen aangepakt!

Ik ben terecht gekomen bij Miranda (leefstijladviseur) van TIGRA en het 1e contact was meteen plezierig. Miranda is een rustige en spontane vrouw waar ik me meteen op mijn gemak voelde en dit is wel nodig aangezien je toch persoonlijke zaken gaat delen. Tijdens de eerste afspraak hebben we metingen gedaan en samen hebben we een plan opgesteld. Het plan bestond uit kleine behapbare doelen stellen en dit was voor mij goed vol te houden. We zagen al gauw vooruitgang en dat samen met het enthousiasme van Miranda motiveerde mij enorm om door te gaan. Zelfs met zoveel overgewicht kan ik dus gewicht kwijtraken! Wow, dat ‘smaakt’ naar meer. Samen creëerden we steeds meer een gezondere leefstijl voor mij. Ik ben zelfs gaan sporten en bewegen,  en ook daarin krijg ik plezier en voldoening. Moeilijk vol te houden? Met een beetje wilskracht en een fijn plan van aanpak absoluut niet, zo blijkt.

Nu, 10 maanden later, ben ik met deze fantastische begeleiding meer dan 50 kg kwijt en heb ik me in de afgelopen 20 jaar eigenlijk niet zo goed gevoeld als nu. Miranda is tussen de afspraken door altijd te bereiken als ik vragen had over voeding, beweging of mij even die extra motivatie gaf waar nodig. Ik kan het iedereen aanbevelen om een leefstijl traject te bewandelen bij TIGRA. Ik ben erg blij dat ik meegedaan heb aan het Preventief Medisch Onderzoek.

De enige vraag die mij rest is…. Waarom heb ik dit niet eerder gedaan?“

*De foto en het interview zijn met toestemming van Jurjen geplaatst.

Blog | 23 juni 2020

Thuiswerkend Nederland inzetbaar houden

Thuiswerken was in Nederland altijd al erg populair, maar door de coronacrisis zit nu bijna iedereen noodgedwongen thuis achter de laptop. De een vindt het heerlijk, de ander vindt het maar niets. In het nieuws wordt steeds vaker aandacht besteed aan klachten die het thuiswerken met zich mee brengt. Toch was thuiswerken ons al niet […]

Lees verder

Nieuws | 12 juni 2020

TIGRA certificering ISO 9001:2015 gecontinueerd

Wij zijn continu bezig om onze processen te beoordelen en te optimaliseren. Vorige week is dit door een externe auditor weer bevestigd. De ISO 9001:2015 certificering is weer gecontinueerd. We zijn trots dat we ook dit jaar weer aan de norm voldoen! Het is goed om alle management-, ondersteunende-, en operationele processen en werkwijzen op […]

Lees verder

Nieuws | 29 mei 2020

TIGRA de thuiswerkcoach

In het nieuws wordt steeds vaker aandacht besteed aan de klachten die het thuiswerken met zich meebrengt. Naast nek-, rug- en schouderklachten, hoor je nu ook al over de comeback van de muisarm. Om dit te voorkomen introduceert TIGRA ‘de thuiswerkcoach’. Diensten die jou en je werknemers in staat stellen om klachtenvrij (thuis) te werken. […]

Lees verder

Meer informatie

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven