ESF Duurzame inzetbaarheid 2018

Binnenkort kunnen bedrijven en (overheids-)instellingen weer subsidie aanvragen om mensen langer en productief aan het werk te houden. Het tweede tijdvak van 2018 wordt opengesteld van 12 november t/m 16 november. Iets voor uw organisatie? Wilt u maatregelen nemen om de gezondheid en vitaliteit van werknemers te bevorderen dan kunt u een subsidie van 50% ontvangen om een externe adviseur voor uw organisatie in te huren. De subsidie per project bedraagt maximaal € 12.500. De adviseur voert hiermee een project uit waarmee een bijdrage wordt geleverd aan het bevorderen van duurzame inzetbaarheid.

 

Nulmeting met ESF subsidie

Waar kunt u TIGRA voor inzetten?

  • Het uitvoeren van nulmeting naar duurzame inzetbaarheid van werknemers. Het onderzoek van TIGRA geeft inzicht in de gezondheids- en arbeidsgerelateerde aspecten van inzetbaarheid. Centraal staat het werkvermogen. Zowel individueel als organisatorisch worden middels risicoprofielen de beïnvloedbare risico’s op leefstijl, gezondheid, arbeidsgerelateerde factoren en werkvermogen helder in beeld gebracht.
  • Gezondheidsmanagement. Haal meer rendement uit uw personeel met gezondheidsmanagement. Gezonde werknemers zijn vitaler, verzuimen minder en zijn productiever. Adequaat gezondheidsmanagement is hét verschil tussen een goed en een (veel) beter bedrijfsresultaat.

Het project wordt uitgevoerd en begeleid door een TIGRA projectleider. TIGRA heeft ervaring met de uitvoer van ESF-trajecten en kan de organisatie hierin begeleiden.

Voorwaarden

De subsidie bedraagt 50% van de totale projectkosten. De aanvrager bedraagt de maximale subsidie € 12.500,- bij een bedrag van € 25.000 aan subsidiabele projectkosten. Om in aanmerking te komen voor subsidie dienen de subsidiabele projectkosten minimaal € 12.000 (ex. btw) te bedragen. Dit biedt u als werkgever een financiële steun in de rug om actief te gaan werken aan het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van uw werknemers.

Hulp nodig bij indienen plan? Samen met onze samenwerkingspartner AC Adviseurs bieden wij ondersteuning bij:

  • het opstellen van een diagnose of advies;
  • het implementeren van een plan van aanpak.

Maak direct een afspraak

Doen!

Mocht u aan de slag willen gaan met veranderingen op één of meerdere van de hierboven genoemde onderwerpen, dan is het zeker waardevol om deze subsidiemogelijkheid te benutten. Door zelf één euro te betalen kunt u per saldo twee euro uitgeven!

Wanneer moet u de subsidie aanvragen?

Het totale ESF-programma heeft een looptijd van 2014 t/m 2020. In de jaren 2014, 2015 en 2016 werd de actie ESF Duurzame Inzetbaarheid bedrijven/instellingen opengesteld.

In 2018 zijn er drie aanvraagtijdvakken. Het tweede aanvraagtijdvak wordt opengesteld van 12 november t/m 16 november.

Vraag meer informatie aan

 

Blog | 7 november 2018

Met welke stappen zetten wij een Preventief Medisch Onderzoek op?

Wij krijgen vaak de vraag hoe we onze projecten op duurzame inzetbaarheid aanpakken. Hier zal ik antwoord op proberen te geven. Dat is niet gemakkelijk, omdat geen project bij ons hetzelfde is. Vraagstelling, cultuur, doelstellingen en ambities zijn ontzettend bepalend voor hoe wij onze dienstverlening inzetten. Toch ga ik een poging wagen de vraag te […]

Lees verder