Goed voor jezelf zorgen, hoe doe je dat?

De boodschap – Zorg goed voor jezelf. Wat kan je doen? – is helder vanuit de Rijksoverheid. HOE PAK JE DIT AAN?

Het wordt steeds duidelijker hoe belangrijk het is om te werken aan de geestelijke en lichamelijke gezondheid van je werknemers. De boodschap – Zorg goed voor jezelf. Wat kan je doen? – is helder vanuit de Rijksoverheid. 

Hoe pak je het aan? Waarom staan de medewerkers niet in de rij om mee te doen als er activiteiten georganiseerd worden?

Gedragsverandering is lastig. Om in actie te komen moet je erkennen voordat je kunt verkennen. Zolang je werknemer(s) in de ontkenningsfase zitten zal er geen actie volgen. Prochaska en Diclemente hebben onderzoek gedaan naar de stadia van gedragsverandering. Wanneer zijn jouw medewerkers klaar voor verandering? Meer lezen hierover: Klik hier.

Wat doe je als organisatie om werknemers in beweging te laten komen? Wij denken graag met je mee. Op strategisch beleidsniveau, met actieve deelname in de werkgroep, het uitvoeren van de preventieve medische onderzoeken (PMO) en aanvullende interventies.

Welke interventies? Hoe kun jij de medewerker ondersteunen zodat zij vitaal, productief en optimaal inzetbaar zijn. Gericht op inzetbaarheid kun je denken aan werkplekchecks en bedrijfsfysiotherapie in Company maar ook onze leefstijladviseurs bieden verschillende interventies.

Voor winst in het werkvermogen kunnen verschillende interventies gedaan worden qua BRAVO*-factoren. Een persoonlijke (leefstijl)coach voor een periode aanbieden geeft je medewerker inzicht in zijn/haar gedrag en helpt om veranderingsbereidheid om te zetten naar blijvend verandering aanbrengen in zijn/haar leefstijl.

(*Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning).

Naast persoonlijke coaching kunnen onze leefstijladviseurs je helpen bij:

  • Een inspiratie college werk – privé balans verzorgen
  • Een thema dag – week rondom vitaliteit en gezond leven
  • Een themabijeenkomst voeding en slaap bij ploegendiensten verzorgen
  • Hulp bij het inrichten van een gezonde kantine

Vragen over onze diensten? Bericht ons via het contactformulier.

Nieuws | 6 oktober 2020

Opmars RSI door thuiswerken?

Last van tintelende vingers, verkrampte schouders en een stijve nek? Wordt de kans op RSI-klachten groter nu we veel thuiswerken? RSI is een begrip wat de laatste weken weer veel in de media opduikt nu Nederlanders nog altijd massaal thuiswerken. Rond het jaar 2000 werden beeldschermwerkers massaal gewaarschuwd voor het risico op RSI. De laatste […]

Lees verder

Nieuws | 5 oktober 2020

Preventief Medisch Onderzoek in coronatijd

Werknemers die fluitend naar hun werk gaan. Collega’s die weinig ziek zijn. Een goede sfeer op de werkvloer. Een aantrekkelijke werkgever zijn. Je werknemers zijn je grootste kapitaal. Toch is stress op het werk beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen werknemers loopt jaarlijks het risico op een burn-out. Met een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) […]

Lees verder

Nieuws | 4 oktober 2020

Online werkplekcheck

Heb jij of heeft jouw werknemer last van een zeurende schouder als de laptop thuis op de zolderkamer wordt dichtgeklapt? Of spelen nekklachten op omdat je kamerstoel net niet hoog genoeg is om goed aan de keukentafel te zitten? Wellicht is het meubilair wat je gebruikt tijdens het thuiswerken niet optimaal. Met een goede instelling […]

Lees verder

Meer informatie

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven