NS Fysiek fitcheck

Heb je fysieke klachten tijdens je werk? Of werk je thuis en je kun je wel wat hulp gebruiken bij het juist instellen van je werkplek. NS heeft hulp voor je beschikbaar. 

1. Ik wil de e-learning Dynamisch thuiswerken aanvragen

Met de e-Learning Dynamisch thuiswerken leer jij je thuiswerkplek optimaal instellen. Wat is voor jou de ideale hoogte van de bureau/tafel of stoel? Maar een thuiswerkplek is meer dan alleen een ergonomisch gezien optimaal ingestelde werkplek. De e-learning Dynamisch thuiswerken helpt jou ook je thuiswerkdag optimaal in te richten en te plannen. Wanneer houd je pauzemomenten? Wat is het belang van afspraken met huisgenoten en collega’s wanneer je thuiswerkt? Welke andere factoren zijn van invloed op jouw productiviteit? Deze en meer vragen komen aanbod in de e-learning Dynamisch thuiswerken.

Vraag hier de e-learning aan
Aanvragen

 2. Ik wil de Fysiek fitcheck (telefonisch consult) aanvragen

Na het aanmelden ontvang je via de mail een link waarmee je een vragenlijst kunt invullen. Het beantwoorden van deze vragen kost vijf tot tien minuten. Daarna word je binnen 48 uur gebeld door de adviseur die samen met jou bekijkt welke hulp je kunt gebruiken. Dit gesprek duurt ongeveer 10 minuten. In het telefoongesprek kan onze adviseur je misschien al tips geven, of het advies geven om je aan te melden voor een werkplekonderzoek of intake voor verdere begeleiding. De afspraken daarvoor kun je dan direct telefonisch maken.

3. Ik wil een online werkplekcheck aanvragen

Tijdens een online werkplekcheck videobelt een TIGRA adviseur jou. Je krijgt uitleg over het juist instellen van je thuiswerkplek, maar de adviseur geeft ook praktische tips. Daarnaast kijkt de adviseur naar je houding en de instellingen van de thuiswerkplek. Is je bureau en/of stoel op de juiste hoogte ingesteld? En hoe is de afstand tot het toetsenbord en de muis? Misschien heb je klachten omdat je je laptop niet ver genoeg op tafel hebt liggen? Kleine ergonomische aanpassingen maken soms een wereld van verschil.

Het aanvragen van een online werkplekcheck gaat altijd gepaard met de Fysiek fitcheck. Vraag je een online werkplekcheck aan dan ontvang je een korte vragenlijst en wordt er telefonisch contact met je opgenomen. De antwoorden van de vragenlijst helpen bij een goede online werkplekcheck.

4. Ik wil een Werkplekonderzoek aanvragen

Bij een werkplekonderzoek wordt gekeken naar de werksituatie, de werkhouding en –techniek, ergonomie en hoe je dat kunt verbeteren. Met het onderzoek wordt de balans van wat het werk verlangt en wat de werknemer aan kan in kaart gebracht. In het TIGRA werkplekonderzoek krijg je praktische tips en adviezen en kun je mogelijk uitval ten gevolge van lichamelijke klachten voorkomen. Aan het eind krijg je een gedegen rapportage. Na aanmelding wordt er binnen 48 uur contact met je opgenomen om het werkplekonderzoek in te plannen.

Meld je hier aan voor een van de interventies
Aanvragen