Derde nieuwsbrief Zilveren Kruis

Een jaar geleden was de introductie van de speciale nieuwsbrief voor Zilveren Kruis. Naast onze algemene nieuwsbrief vullen we deze nieuwsbrief specifiek met onderwerpen die betrekking hebben op de klanten en medewerkers van Zilveren Kruis.

In deze editie een interview met Ruud Pranger, die samen met de andere collega’s van DAMGO, steeds vaker contact met ons heeft voor gezondheidsoplossingen bij klanten in het kader van gezond ondernemen. Binnen Present! bieden we als TIGRA de volgende gezondheidsoplossingen: de Gedragsmatige Fysieke Training (rood/verzuim), Werkplekonderzoek en Training Fysieke Belasting (oranje/preventief), de Basis Health Check, Aanvullingen Basis Health Check, de Werkvermogensmonitor en de Werkvermogensmonitor met NES dashboard (groen/inzetbaarheid). Een mooie mix van rood, oranje en groen, zoals we met een kleursegmentatie onze dienstverlening binnen TIGRA vereenvoudigen (zie ook: www.tigra.nl). Verder mogen we na goedkeuring door de Werkgeversdesk vanaf 2019 de Vitaliteitscoaching bieden aan klanten die de voorkeur daarvoor hebben.

Op een aantal oplossingen gaan we in deze nieuwsbrief verder in. Binnen de Gedragsmatige Fysieke Training gaan we bij de Intake nu standaard werken met de PCQ vragenlijst die de kosten van verzuim en productiviteitsverlies door absenteïsme en presenteïsme in kaart brengt. Vanaf 2019 bieden we ook nog maar één Intake aan, in plaats van een Intake kort en Intake standaard, om het zo voor de klant en verwijzer eenvoudiger te maken.
De PCQ vragenlijst is een van de meetinstrumenten die we inzetten voor de effectmetingen. Zowel om op individueel niveau te kunnen evalueren en bij te sturen in het traject en daarnaast geeft het op bedrijfs- of sectorniveau interessante managementinformatie. Met Jorieke Casteleijn hebben we hierover contact hoe we gezamenlijk bij klanten toch een goed inzicht kunnen geven in de effecten van de dienstverlening, nu de huidige opzet van de effectmeting is stopgezet.

Verder in deze nieuwsbrief een beschrijving van de opzet van een PMO bij een grote organisatie. Anoniem beschreven, maar gebaseerd op ervaringen bij onder meer Zilveren Kruis klanten Friesland Campina en A.Hak.
Binnen een PMO of Health Check zetten wij bij fysieke werkzaamheden steeds vaker de FITT in. Dit staat voor Functionele InzetbaarheidsTest TIGRA. De ontwikkeling en meerwaarde van de FITT hebben we voor jullie beschreven.

Zoals gebruikelijk weer veel drukte in het laatste kwartaal. Daarbij veel PMO projecten (uitvoer en voorbereiding) bij Zilveren Kruis klanten zoals Huntsman Holland, BASF, Sent Waninge, Uniper, Grolsch, Friesland Campina en Stedin.
Een leuke ontwikkeling tot slot is dat NS medewerkers met klachten en verzuim zich via een speciale NS landingspage op  onze website kunnen aanmelden voor de NS Fysiek Fit check. Snelheid, preventie, eigenaarschap en AVG/privacyproof. Meerdere bedrijven tonen interesse. Mochten jullie hier meer over willen weten dan licht ik het graag toe.

Sinterklaas is net voorbij. Nu op weg naar Kerst en Oud en Nieuw. Fijne feestdagen alvast en ook in 2019 werken we weer enthousiast door aan Gezond Ondernemen en vitale werknemers.

Gerko Riedstra

Directeur TIGRA Beheer

 

 

 

Blog | 23 november 2021

Wanneer stuur je een zieke werknemer in voor een interventie?

Je werknemer is al langere tijd ziek en het lukt hem/haar maar niet om weer op te knappen en aan het werk te gaan. In dat geval kan een interventie uitkomst bieden. Een interventie kan helpen om de verzuimduur te verkorten of kan zelfs voorkomen dat je werknemer uitvalt. Met een interventie kan de terugkeer […]

Lees verder

Nieuws | 25 oktober 2021

“Vanaf het moment dat ik ben gestart bij TIGRA heb ik geen ziekmeldingen meer”

Eric Beckers, storingsmonteur bij Liander, zat vaak ziek thuis. Last van de rug, schouders of nek. Fysiek was hij in goede conditie, maar toch zat hij regelmatig in de ziektewet, tot frustratie van hem zelf. Zijn teamleider regelde een Gedragsmatige fysieke training bij TIGRA en dat heeft hem goed gedaan! “Mijn klachten zijn verdwenen en […]

Lees verder

Blog | 7 oktober 2021

Wat kost een werknemer die verzuimt?

Elk bedrijf heeft weleens een zieke werknemer. Bij jullie bedrijf zal dat niet anders zijn. Dat is vervelend voor de werknemers zelf, de collega’s en voor de organisatie. Het is daarom belangrijk om dit verzuim te voorkomen of in ieder geval snel weer te verhelpen, want een verzuimende werknemer brengt ook de nodige kosten met […]

Lees verder

Meer informatie

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven