fbpx

Derde nieuwsbrief Zilveren Kruis

Een jaar geleden was de introductie van de speciale nieuwsbrief voor Zilveren Kruis. Naast onze algemene nieuwsbrief vullen we deze nieuwsbrief specifiek met onderwerpen die betrekking hebben op de klanten en medewerkers van Zilveren Kruis.

In deze editie een interview met Ruud Pranger, die samen met de andere collega’s van DAMGO, steeds vaker contact met ons heeft voor gezondheidsoplossingen bij klanten in het kader van gezond ondernemen. Binnen Present! bieden we als TIGRA de volgende gezondheidsoplossingen: de Gedragsmatige Fysieke Training (rood/verzuim), Werkplekonderzoek en Training Fysieke Belasting (oranje/preventief), de Basis Health Check, Aanvullingen Basis Health Check, de Werkvermogensmonitor en de Werkvermogensmonitor met NES dashboard (groen/inzetbaarheid). Een mooie mix van rood, oranje en groen, zoals we met een kleursegmentatie onze dienstverlening binnen TIGRA vereenvoudigen (zie ook: www.tigra.nl). Verder mogen we na goedkeuring door de Werkgeversdesk vanaf 2019 de Vitaliteitscoaching bieden aan klanten die de voorkeur daarvoor hebben.

Op een aantal oplossingen gaan we in deze nieuwsbrief verder in. Binnen de Gedragsmatige Fysieke Training gaan we bij de Intake nu standaard werken met de PCQ vragenlijst die de kosten van verzuim en productiviteitsverlies door absenteïsme en presenteïsme in kaart brengt. Vanaf 2019 bieden we ook nog maar één Intake aan, in plaats van een Intake kort en Intake standaard, om het zo voor de klant en verwijzer eenvoudiger te maken.
De PCQ vragenlijst is een van de meetinstrumenten die we inzetten voor de effectmetingen. Zowel om op individueel niveau te kunnen evalueren en bij te sturen in het traject en daarnaast geeft het op bedrijfs- of sectorniveau interessante managementinformatie. Met Jorieke Casteleijn hebben we hierover contact hoe we gezamenlijk bij klanten toch een goed inzicht kunnen geven in de effecten van de dienstverlening, nu de huidige opzet van de effectmeting is stopgezet.

Verder in deze nieuwsbrief een beschrijving van de opzet van een PMO bij een grote organisatie. Anoniem beschreven, maar gebaseerd op ervaringen bij onder meer Zilveren Kruis klanten Friesland Campina en A.Hak.
Binnen een PMO of Health Check zetten wij bij fysieke werkzaamheden steeds vaker de FITT in. Dit staat voor Functionele InzetbaarheidsTest TIGRA. De ontwikkeling en meerwaarde van de FITT hebben we voor jullie beschreven.

Zoals gebruikelijk weer veel drukte in het laatste kwartaal. Daarbij veel PMO projecten (uitvoer en voorbereiding) bij Zilveren Kruis klanten zoals Huntsman Holland, BASF, Sent Waninge, Uniper, Grolsch, Friesland Campina en Stedin.
Een leuke ontwikkeling tot slot is dat NS medewerkers met klachten en verzuim zich via een speciale NS landingspage op  onze website kunnen aanmelden voor de NS Fysiek Fit check. Snelheid, preventie, eigenaarschap en AVG/privacyproof. Meerdere bedrijven tonen interesse. Mochten jullie hier meer over willen weten dan licht ik het graag toe.

Sinterklaas is net voorbij. Nu op weg naar Kerst en Oud en Nieuw. Fijne feestdagen alvast en ook in 2019 werken we weer enthousiast door aan Gezond Ondernemen en vitale werknemers.

Gerko Riedstra

Directeur TIGRA Beheer

 

 

 

Nieuws | 5 juli 2019

TIGRA start met aanpak stress door middel van Virtual Reality game

TIGRA heeft een samenwerkingsovereenkomst met Jamzone getekend en gaat hiermee een Virtual Reality game inzetten als onderdeel van de interventies op het gebied van inzetbaarheid, preventie en verzuim. Virtual Reality (VR) wordt gecombineerd met de huidige interventies van TIGRA om ze nog effectiever, beter en leuker te maken. Hiermee innoveert TIGRA verder op het gebied […]

Lees verder

Nieuws | 18 juni 2019

Ricardo kan dankzij TIGRA goed omgaan met zijn dubbele hernia

Ricardo Kembel (60) werkt al 37 jaar voor het Rotterdamse vervoersbedrijf RET. Hier heeft hij jarenlang diverse functies in het veld bekleed, van Reizigersinformant tot Productiemanager. Een paar jaar geleden kreeg Ricardo een overplaatsing van het veld naar het kantoor aangeboden, waar hij als Coördinator en Casemanager op de afdeling Personeelszaken terecht kwam.  Een leuke […]

Lees verder

Nieuws | 14 juni 2019

E-learning TIGRA in pilot bij Centraal Beheer

Verzekeringsmaatschappij Centraal Beheer is deze week van start gegaan met de pilot ‘Lekker Bezig’. Dit is een programma waarbij inzetbaar zijn en blijven bij medewerkers onder de aandacht wordt gebracht. Een onderdeel van dit programma is een app. Deze wordt de komende maanden getest vanuit Centraal Beheer. Medewerkers die de app downloaden kunnen aan de […]

Lees verder

Meer artikelen

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven