fbpx

Derde nieuwsbrief Zilveren Kruis

Een jaar geleden was de introductie van de speciale nieuwsbrief voor Zilveren Kruis. Naast onze algemene nieuwsbrief vullen we deze nieuwsbrief specifiek met onderwerpen die betrekking hebben op de klanten en medewerkers van Zilveren Kruis.

In deze editie een interview met Ruud Pranger, die samen met de andere collega’s van DAMGO, steeds vaker contact met ons heeft voor gezondheidsoplossingen bij klanten in het kader van gezond ondernemen. Binnen Present! bieden we als TIGRA de volgende gezondheidsoplossingen: de Gedragsmatige Fysieke Training (rood/verzuim), Werkplekonderzoek en Training Fysieke Belasting (oranje/preventief), de Basis Health Check, Aanvullingen Basis Health Check, de Werkvermogensmonitor en de Werkvermogensmonitor met NES dashboard (groen/inzetbaarheid). Een mooie mix van rood, oranje en groen, zoals we met een kleursegmentatie onze dienstverlening binnen TIGRA vereenvoudigen (zie ook: www.tigra.nl). Verder mogen we na goedkeuring door de Werkgeversdesk vanaf 2019 de Vitaliteitscoaching bieden aan klanten die de voorkeur daarvoor hebben.

Op een aantal oplossingen gaan we in deze nieuwsbrief verder in. Binnen de Gedragsmatige Fysieke Training gaan we bij de Intake nu standaard werken met de PCQ vragenlijst die de kosten van verzuim en productiviteitsverlies door absenteïsme en presenteïsme in kaart brengt. Vanaf 2019 bieden we ook nog maar één Intake aan, in plaats van een Intake kort en Intake standaard, om het zo voor de klant en verwijzer eenvoudiger te maken.
De PCQ vragenlijst is een van de meetinstrumenten die we inzetten voor de effectmetingen. Zowel om op individueel niveau te kunnen evalueren en bij te sturen in het traject en daarnaast geeft het op bedrijfs- of sectorniveau interessante managementinformatie. Met Jorieke Casteleijn hebben we hierover contact hoe we gezamenlijk bij klanten toch een goed inzicht kunnen geven in de effecten van de dienstverlening, nu de huidige opzet van de effectmeting is stopgezet.

Verder in deze nieuwsbrief een beschrijving van de opzet van een PMO bij een grote organisatie. Anoniem beschreven, maar gebaseerd op ervaringen bij onder meer Zilveren Kruis klanten Friesland Campina en A.Hak.
Binnen een PMO of Health Check zetten wij bij fysieke werkzaamheden steeds vaker de FITT in. Dit staat voor Functionele InzetbaarheidsTest TIGRA. De ontwikkeling en meerwaarde van de FITT hebben we voor jullie beschreven.

Zoals gebruikelijk weer veel drukte in het laatste kwartaal. Daarbij veel PMO projecten (uitvoer en voorbereiding) bij Zilveren Kruis klanten zoals Huntsman Holland, BASF, Sent Waninge, Uniper, Grolsch, Friesland Campina en Stedin.
Een leuke ontwikkeling tot slot is dat NS medewerkers met klachten en verzuim zich via een speciale NS landingspage op  onze website kunnen aanmelden voor de NS Fysiek Fit check. Snelheid, preventie, eigenaarschap en AVG/privacyproof. Meerdere bedrijven tonen interesse. Mochten jullie hier meer over willen weten dan licht ik het graag toe.

Sinterklaas is net voorbij. Nu op weg naar Kerst en Oud en Nieuw. Fijne feestdagen alvast en ook in 2019 werken we weer enthousiast door aan Gezond Ondernemen en vitale werknemers.

Gerko Riedstra

Directeur TIGRA Beheer

 

 

 

Blog | 16 april 2019

Investeren in de industrie

Drie belangrijke redenen waarom dit een goed idee is. Statistieken geven aan dat het vertrouwen in de industrie en economie toeneemt. Dit resulteerde in 2018 zelfs in de grootste toename van de industriële productie in Nederland in de afgelopen zeven jaar. Deze toename heeft tot logisch gevolg dat de ondernemers in de industriebranche weer makkelijker […]

Lees verder

Blog | 19 maart 2019

TIGRA werkt samen met het Sectorinstituut Transport en Logistiek

José van Lieshout werkt als strategisch projectmanager voor het Sectorinstituut Transport en Logistiek, dat bestuurd wordt door werkgevers- en werknemersorganisaties. Dit sectorinstituut zorgt voor instroom en duurzame inzetbaarheid van vakbekwaam personeel in de sector transport en logistiek. José houdt zich in haar functie voornamelijk bezig met de duurzame inzetbaarheid binnen de sector, waarbij ze samenwerkt […]

Lees verder

Blog | 5 maart 2019

Lei(ij)den als een militair!

Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik samen met Korps Mariniers een aantal dagen op training mocht op Texel. Gezamenlijk met een aantal Noordelijke ondernemers voeren we op initiatief van VNO-NCW van Den Helder naar Texel in een paar minuten. Dat dit maar een paar minuten waren lag aan de supermoderne en krachtige […]

Lees verder

Meer artikelen

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven