Derde nieuwsbrief Zilveren Kruis

Een jaar geleden was de introductie van de speciale nieuwsbrief voor Zilveren Kruis. Naast onze algemene nieuwsbrief vullen we deze nieuwsbrief specifiek met onderwerpen die betrekking hebben op de klanten en medewerkers van Zilveren Kruis.

In deze editie een interview met Ruud Pranger, die samen met de andere collega’s van DAMGO, steeds vaker contact met ons heeft voor gezondheidsoplossingen bij klanten in het kader van gezond ondernemen. Binnen Present! bieden we als TIGRA de volgende gezondheidsoplossingen: de Gedragsmatige Fysieke Training (rood/verzuim), Werkplekonderzoek en Training Fysieke Belasting (oranje/preventief), de Basis Health Check, Aanvullingen Basis Health Check, de Werkvermogensmonitor en de Werkvermogensmonitor met NES dashboard (groen/inzetbaarheid). Een mooie mix van rood, oranje en groen, zoals we met een kleursegmentatie onze dienstverlening binnen TIGRA vereenvoudigen (zie ook: www.tigra.nl). Verder mogen we na goedkeuring door de Werkgeversdesk vanaf 2019 de Vitaliteitscoaching bieden aan klanten die de voorkeur daarvoor hebben.

Op een aantal oplossingen gaan we in deze nieuwsbrief verder in. Binnen de Gedragsmatige Fysieke Training gaan we bij de Intake nu standaard werken met de PCQ vragenlijst die de kosten van verzuim en productiviteitsverlies door absenteïsme en presenteïsme in kaart brengt. Vanaf 2019 bieden we ook nog maar één Intake aan, in plaats van een Intake kort en Intake standaard, om het zo voor de klant en verwijzer eenvoudiger te maken.
De PCQ vragenlijst is een van de meetinstrumenten die we inzetten voor de effectmetingen. Zowel om op individueel niveau te kunnen evalueren en bij te sturen in het traject en daarnaast geeft het op bedrijfs- of sectorniveau interessante managementinformatie. Met Jorieke Casteleijn hebben we hierover contact hoe we gezamenlijk bij klanten toch een goed inzicht kunnen geven in de effecten van de dienstverlening, nu de huidige opzet van de effectmeting is stopgezet.

Verder in deze nieuwsbrief een beschrijving van de opzet van een PMO bij een grote organisatie. Anoniem beschreven, maar gebaseerd op ervaringen bij onder meer Zilveren Kruis klanten Friesland Campina en A.Hak.
Binnen een PMO of Health Check zetten wij bij fysieke werkzaamheden steeds vaker de FITT in. Dit staat voor Functionele InzetbaarheidsTest TIGRA. De ontwikkeling en meerwaarde van de FITT hebben we voor jullie beschreven.

Zoals gebruikelijk weer veel drukte in het laatste kwartaal. Daarbij veel PMO projecten (uitvoer en voorbereiding) bij Zilveren Kruis klanten zoals Huntsman Holland, BASF, Sent Waninge, Uniper, Grolsch, Friesland Campina en Stedin.
Een leuke ontwikkeling tot slot is dat NS medewerkers met klachten en verzuim zich via een speciale NS landingspage op  onze website kunnen aanmelden voor de NS Fysiek Fit check. Snelheid, preventie, eigenaarschap en AVG/privacyproof. Meerdere bedrijven tonen interesse. Mochten jullie hier meer over willen weten dan licht ik het graag toe.

Sinterklaas is net voorbij. Nu op weg naar Kerst en Oud en Nieuw. Fijne feestdagen alvast en ook in 2019 werken we weer enthousiast door aan Gezond Ondernemen en vitale werknemers.

Gerko Riedstra

Directeur TIGRA Beheer

 

 

 

Blog | 28 januari 2020

Duurzame inzetbaarheid in het onderwijs

Deze week wordt er weer volop gestaakt. De afgelopen maanden hoefde je de krant maar open te slaan of je kwam wel een artikel over inzetbaarheid in het onderwijs tegen. Zowel in het primair, het voortgezet als het beroepsonderwijs kampt men met tekorten aan goed personeel. De ouder wordende leraren en verminderde instroom op de […]

Lees verder

Nieuws | 14 januari 2020

Leer spelen met je eigen stresssysteem

Als leidinggevende van een openbaar vervoerbedrijf stuurde Wilco Visser* met enige regelmaat werknemers door naar TIGRA voor een passende interventie. Werknemers waren veelal lovend over de interventies, maar soms ook kritisch. Visser kende zelf de inhoud van de interventies niet, tot hij zelf problemen kreeg met zijn rug en ook bij TIGRA terecht kwam. Nu […]

Lees verder

Nieuws | 14 januari 2020

Inzet Health Check hogeschool groot succes

Hogeschool NHL Stenden wil bezig zijn met de inzetbaarheid van haar werknemers. Daarom biedt ze in samenwerking met TIGRA een Health Check aan, waar de 2100 werknemers vrijblijvend aan deel kunnen nemen. Frank Hielckert is als Health Manager verantwoordelijk voor alle communicatie rondom de Health Check. Hij vertelt openhartig over de kansen van een Health […]

Lees verder

Meer artikelen

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven