COVID-19 restklachten verhelpen met training TIGRA

Wat hij dacht dat een longontsteking was, resulteerde in een positieve coronatest, met vermoeidheidsklachten en geheugenverlies als overhoudende restklachten. Het overkwam de 55-jarige Gerard te Boekhorst. Hij is al twintig jaar werkzaam bij de Nederlandse Spoorwegen (NS) en sinds 2008 in de functie van Veiligheid & Service medewerker. Gerard volgde bij TIGRA een Gedragsmatige fysieke training inclusief COVID-19 module om zo met zijn restklachten aan de slag te gaan.

“Nietsvermoedend was ik aan het sporten in de sportschool”, zo start Gerard zijn verhaal. “Ik begon wat kortademig te worden en schoof het meteen op een longontsteking waar ik jaarlijks één à twee keer last van heb. Ik stopte meteen met sporten en belde mijn werkgever dat er weer een longontsteking aan zat te komen. Ik ben toch maar even gaan testen en de uitslag was positief. Ik ben drie weken echt goed ziek geweest, want naast corona had ik dus ook nog een longontsteking.”

“Binnen no time startte het traject”

“Je knapt weer een beetje op en dan denk je dat je het ergste hebt gehad. Niet dus. De restklachten bestonden uit hoofdpijn, spierpijn en vermoeidheid. Alsof ik een hele zware griep had. Ik was al weken uit het werk en wist niet hoe ik hiervan moest herstellen. Bij NS heb je een interne pagina waarop interventies staan die je mag inzetten bij klachten en ook TIGRA staat daartussen. Ik heb me aangemeld voor een Intake en binnen no time werd na de Intake een Gedragsmatige fysieke training bij TIGRA Zoetermeer gestart.”

Training TIGRA

Gerard begon aan een zwaar traject, maar heeft geen seconde spijt gehad. “Ik ben flink afgeknepen tijdens het traject. Het begin is loeizwaar omdat je helemaal geen conditie meer hebt. Ik ben astmatisch en heb corona gehad dus ik moest erg wennen aan de conditionele aanpak. Maar het heeft me heel goed geholpen. Als ik de training niet had gedaan, was ik zeker nog niet zover geweest. Het heeft me zoveel opgeleverd! Ik ben weer helemaal op kracht dus daar ben ik heel blij mee. De mannen die me hebben begeleid tijdens het traject zijn echt toppers. Ze zijn erg geïnteresseerd en vragen hoe het met je gaat. Ik voelde me erg op mijn gemak.”

“Als ik de training niet had gedaan, was ik zeker nog niet zover geweest. Het heeft me zoveel opgeleverd!”

Op dit moment gaat het goed met Gerard. Hij ondervindt alleen nog hinder aan zijn korte termijn geheugen. Dat is echt een dingetje, zo geeft hij aan. “Ik ben BOA en moet om de vijf jaar mijn diploma halen. Dat is erg droge taaie stof. Ik onthoud momenteel erg weinig dus dat wordt wel een dingetje. Ik hoop dat dit gaandeweg steeds weer wat beter wordt. Na een langzame opbouw ben ik nu weer volledig aan het werk. Al moet ik zeggen dat ik na zes uren werken, wel vermoeid begin te raken en ik blij ben dat de achturige werkdag er dan weer op zit.”

Aanbeveling

“Ik zou een traject bij TIGRA 100% aanbevelen! Misschien durf je de stap niet te nemen omdat je denkt dat het inhoudelijk een programma is, waarin veel wordt gesport. Dat kan een drempel zijn, maar de trainingen worden gebaseerd op je eigen niveau en kunnen. Ik kan door de training mijn werk weer uitvoeren en ben grotendeels weer op conditie. Ik raad een Gedragsmatige fysieke training met COVID-19 restklachten zeker aan!”

Blog | 17 juli 2021

Het PMO van TIGRA

Met TIGRA vestigingen in elke provincie van Nederland is een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) van ons erg aantrekkelijk. Zo kan het PMO bij bedrijven met meerdere locaties verspreid door Nederland tegelijk en op dezelfde manier worden uitgevoerd. Maar wat is een PMO nu eigenlijk en wat is de inhoud ervan? In deze blog kom je […]

Lees verder

Nieuws | 13 juli 2021

COVID-19 restklachten verhelpen met training TIGRA

Wat hij dacht dat een longontsteking was, resulteerde in een positieve coronatest, met vermoeidheidsklachten en geheugenverlies als overhoudende restklachten. Het overkwam de 55-jarige Gerard te Boekhorst. Hij is al twintig jaar werkzaam bij de Nederlandse Spoorwegen (NS) en sinds 2008 in de functie van Veiligheid & Service medewerker. Gerard volgde bij TIGRA een Gedragsmatige fysieke […]

Lees verder

Blog | 8 juli 2021

TIGRA: wie zijn we en wat doen we?

Kortgezegd zijn we een landelijk dekkende organisatie die ervoor zorgt dat werknemers gezond, vitaal en met plezier aan het werk blijven en fluitend hun pensioen halen. Dit doen wij met een brede dienstverlening op het gebied van verzuim, inzetbaarheid, preventie en thuiswerken. In deze blog lees je meer inhoudelijk over ons en onze dienstverlening. TIGRA […]

Lees verder

Meer informatie

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven