Coronarevalidatie binnen Gedragsmatige fysieke training

Al meer dan een jaar kampen we met het COVID-19 virus. Een ongrijpbaar virus met een wisselend klachtenbeeld. Ook het herstel nadat je besmet bent geweest met COVID-19 is voor iedereen verschillend. De een is na een week met lichte verkoudheidsklachten weer op de been. Terwijl de ander nog maanden kampt met een lage energiegesteldheid of andere klachten. Werknemers die hinder ondervinden om hun werkzaamheden weer op te pakken kunnen wij helpen binnen ons GFT (Gedragsmatige fysieke training) programma.

 Onze GFT heeft tot doel de inzetbaarheid van individuele werknemers te verhogen, en indien sprake is van verzuim, werkhervatting te realiseren. Het kan zijn dat een werknemer het COVID-19 virus heeft gehad en is uitgerevalideerd bij het ziekenhuis of een fysiotherapeut, maar dat door restklachten (volledige) werkhervatting nog altijd niet gaat. Juist voor dat soort werknemers is onze GFT inclusief corona module erg geschikt.

Op maat gemaakt

Binnen onze GFT wordt de werknemer begeleid door een TIGRA adviseur. De aanleiding en opbouw van een traject is voor iedereen anders. Daarom is een GFT altijd op maat gemaakt. Voorafgaand vindt ook altijd een Intake plaats. Hierin maken we een stappenplan en schetsen we samen met de werknemer het einddoel van het traject. We houden rekening met specifieke uitgangs- en aandachtspunten als het om een ex-corona patiënt gaat.

De meerwaarde van onze GFT na corona ligt in de begeleiding naar werkhervatting. Wij doen dat door middel van:

  • het bouwen van de fysieke belastbaarheid in relatie tot werk.
  • coaching op het gebied van omgaan met de klachten.
  • coaching op het gebied van algemene dagelijkse handelingen, werk- en energiemanagement.
  • goede afstemming met bedrijfsarts en werkgever.
  • advies over werkhervatting en eventuele aanpassingen rondom de werkzaamheden.
  • eventuele aandacht aan longrevalidatie/vermoeidheidsklachten/concentratieproblemen en conditie mocht hier behoefte aan zijn.
  • ondersteuning op mentaal vlak als dit nodig is. Dan zou het GFT traject omgezet worden naar een Multidisciplinair traject.

Duur van het traject

Onze GFT duurt 6-12 weken afhankelijk van de klachten die spelen en kan binnen 5 dagen na aanmelding van start gaan. Wij bieden dit traject op al onze vestigingen verspreid door heel Nederland aan.

Heb jij een werknemer die kampt met restklachten van COVID-19 en wil je mogelijk ons GFT traject inzetten? Meld hier je werknemer direct aan voor een Intake.

Blog | 14 september 2021

88% kiest voor een hybride 50-50 werkwijze

Na een periode van lockdowns en verplicht thuiswerken gaat de samenleving beetje bij beetje van het slot. Nu er steeds meer wordt versoepeld, zijn bedrijven bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken zal binnen veel bedrijven daar deel van blijven uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken wordt dit genoemd. […]

Lees verder

Nieuws | 10 september 2021

“Het PMO van TIGRA is inhoudelijk erg sterk”

“De snelle lijntjes, de handelswijze en de professionaliteit van TIGRA zijn mij erg goed bevallen.” In mei/juni van dit jaar hebben we een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) uitgevoerd bij Ambulancezorg Groningen op de locaties Groningen en Stadskanaal. David Beernink vertelt over zijn ervaringen van ons PMO. David Beernink, deels werkzaam op de zorgambulance en deels […]

Lees verder

Blog | 17 augustus 2021

Het PMO van TIGRA

Met TIGRA vestigingen in elke provincie van Nederland is een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) van ons erg aantrekkelijk. Zo kan het PMO bij bedrijven met meerdere locaties verspreid door Nederland tegelijk en op dezelfde manier worden uitgevoerd. Maar wat is een PMO nu eigenlijk en wat is de inhoud ervan? In deze blog kom je […]

Lees verder

Meer informatie

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven