Certificeren thuiswerkplek

Gezond thuiswerken voor kantoorpersoneel. Hoe borg je dat?

Als werkgever wil je graag dat je werknemers gezond en vitaal hun werk kunnen doen. O.a. door het bieden van een goede werkplek. We werken nu langdurig thuis. Daardoor heb jij, als werkgever, er opeens heel veel werkplekken bij. En een verantwoordelijkheid. Hoe zorg je dat ook thuis de werkplek op orde is en je werknemer optimaal inzetbaar blijft? 

Online tool certificeren thuiswerkplek: werkplekcheck.com

TIGRA, heeft een nieuwe service ontwikkeld. De online werkplekcheck, gekoppeld aan een unieke tool om de thuiswerkplek te registreren en te certificeren: werkplekcheck.com. 

Een professional kijkt via een videoverbinding mee en geeft advies om energiek thuis te kunnen werken. Denk aan (instellen van) meubilair, maar ook aan routines zoals het inplannen van pauzes en dynamisch thuiswerken. Is aan alle eisen voldaan en is de instructie voltooid, dan volgt een certificaat. Zo borg je dat je werknemer ook thuis op een gezonde manier zijn werk kan blijven doen.

Hoe het werkt

Het volledige stappenplan bestaat uit: observeren, instrueren, registreren en tot slot certificeren van de thuiswerkplek. De stappen zijn als volgt:

  • Online werkplekcheck
    Een bedrijfsfysiotherapeut van TIGRA heeft een videogesprek met de werknemer; de online werkplekcheck. Aan de hand van een checklist bekijkt hij de werkplek en werkhouding, bespreekt verbeterpunten en geeft instructies. Bijvoorbeeld over het instellen van bureaustoel of beeldscherm. Naast ergonomische tips, komen sociale aspecten en gedrag aan bod. Vergeet de werknemer geen korte pauze te nemen om even te herstellen? Wat kan hij of zij doen om ook dat 5e of 6e Teams-overleg nog energiek in te gaan? 
  • Werkplekcheck.com
    Eventuele actiepunten worden vastgelegd en opgevolgd door de werknemer. De tool die TIGRA hiervoor gebruikt is werkplekcheck.com. Heeft de werknemer de juiste middelen, kennis en vaardigheden om optimaal te kunnen werken? Dan ontvangt hij een certificaat. Voldoet de werkplek nog niet aan alle eisen, dan ontvangt de werknemer een actielijst. Indien nodig kan de bedrijfsfysiotherapeut een tweede online afspraak inplannen om de thuiswerkplek te certificeren. 

Managementrapportage

Om de werkgever inzicht te geven in de voortgang van de certificering biedt werkplekcheck.com de mogelijkheid voor een managementrapportage. Hierdoor wordt in een oogopslag duidelijk hoeveel werkplekken zijn gecertificeerd en hoeveel (en welke) acties nog openstaan.

Mailfunctie

Aan de nieuwe tool is ook een mailfunctie gekoppeld. Het is daardoor mogelijk rechtstreeks vanuit werkplekcheck.com, en via een gestandaardiseerd format, een mail met actielijst, dan wel het certificaat te mailen. De werknemer (of andere betrokkene) heeft hierdoor alle afspraken direct na het gesprek op een rij.  

De expertise van TIGRA zorgt dat we elke thuiswerkplek kunnen voorzien van adviezen, en dan ook elke thuiswerkplek kunnen registreren en certificeren.

 

Maatwerk mogelijk

Heeft een onderneming een eigen bestelmodule voor kantoorbenodigdheden, dan past TIGRA die desgewenst in. De werknemer kan dan zelf aan de slag met zijn thuiswerkbudget voor ergonomische hulpmiddelen en/of kantoormeubilair, zoals bijvoorbeeld een bureaustoel. Als werkgever houd je regie over de uitgaven en de kwaliteit van de producten. 

Op verzoek kan TIGRA ook (preventie)medewerkers van de onderneming zelf opleiden tot ergocoach. Zo kunnen zij zelfstandig de online werkplekcheck afnemen en collega’s voorzien van tips & tricks om uiteindelijk tot het thuiswerkcertificaat te komen.

Interesse? Neem gerust contact op voor het bespreken van de mogelijkheden. Bel naar 06-26882092 of mail naar e.helmond@tigra.nl.

Blog | 14 september 2021

88% kiest voor een hybride 50-50 werkwijze

Na een periode van lockdowns en verplicht thuiswerken gaat de samenleving beetje bij beetje van het slot. Nu er steeds meer wordt versoepeld, zijn bedrijven bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken zal binnen veel bedrijven daar deel van blijven uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken wordt dit genoemd. […]

Lees verder

Nieuws | 10 september 2021

“Het PMO van TIGRA is inhoudelijk erg sterk”

“De snelle lijntjes, de handelswijze en de professionaliteit van TIGRA zijn mij erg goed bevallen.” In mei/juni van dit jaar hebben we een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) uitgevoerd bij Ambulancezorg Groningen op de locaties Groningen en Stadskanaal. David Beernink vertelt over zijn ervaringen van ons PMO. David Beernink, deels werkzaam op de zorgambulance en deels […]

Lees verder

Blog | 17 augustus 2021

Het PMO van TIGRA

Met TIGRA vestigingen in elke provincie van Nederland is een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) van ons erg aantrekkelijk. Zo kan het PMO bij bedrijven met meerdere locaties verspreid door Nederland tegelijk en op dezelfde manier worden uitgevoerd. Maar wat is een PMO nu eigenlijk en wat is de inhoud ervan? In deze blog kom je […]

Lees verder

Meer informatie

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven