Vitaliteit op de werkvloer: ‘What’s in it for me?’

Iedere werkgever wil vitale medewerkers. Werknemers met een gezonde leefstijl zitten beter in hun vel, zijn fysiek, mentaal en emotioneel in balans en presteren daardoor beter. Vitaliteit blijft een actueel thema, maar hoe bewust ben jij als werknemer bezig met dit onderwerp? Wil je wel in beweging worden gebracht? Want wat is het voordeel voor je? In deze blog gaan we verder in op vitaliteit op de werkvloer.

Vitaliteit wordt vaak geassocieerd met gezondheid, maar vitaliteit gaat verder. Volgens het woordenboek betekent vitaliteit letterlijk: ‘levenskracht’. Hoe haal je als werknemer alles op de juiste manier uit je leven? En hoe kan jouw werkgever hierop inspelen? Technologische en maatschappelijke ontwikkelingen volgen elkaar zo snel op dat het bijna niet meer bij te houden is. Voldoende lichaamsbeweging, gezond eten en een goede mentale balans zijn dan van cruciaal belang.

Gezond en gelukkig blijven

Als je een werknemer vraagt wat hij in de toekomst wil bereiken, is het antwoord vaak ‘gezond en gelukkig blijven’. Maar om dit te realiseren is nú actie nodig! En niet pas over twintig jaar. Sommige werknemers zien dit nog niet helemaal. Door nu aan je vitaliteit te werken, vergroot je de kans om in de toekomst gezond te blijven en vergroot je de inzetbaarheid. Vitale werknemers zijn productiever en verzuimen minder.

What’s in it for me?

Een werknemer kan zich afvragen: ‘What’s in it for me?’. Waarom zou ik nú bezig gaan met mijn vitaliteit op de werkvloer? Voor jou als werknemer zitten hier een aantal voordelen aan. Werknemers die hiermee aan de slag gaan, hebben over het algemeen een goede relatie met hun klanten en collega’s, omdat zij terugkrijgen wat ze geven: positiviteit, energie en enthousiasme. Daarnaast heb je meer plezier en energie in je werk. Heb je een betere werk-privébalans, grip op je loopbaan en het is goed voor je persoonlijke ontwikkeling.

De pensioenleeftijd wordt steeds verder opgerekt, waardoor vooral fysiek zwaar werk, lastig vol te houden is. Investeren in vitaliteit betekent ook dat je een flexibele houding aanneemt en bereid bent eventuele veranderingen door te maken. Dit wordt ook wel duurzame inzetbaarheid genoemd. Door actief hiermee bezig te zijn, vergroot je de kans dat je gezond kunt doorwerken tot aan je pensioen. Wellicht in een ander soort functie.

Vitaliteit organisaties

Als een werknemer flexibel en creatief kan denken, is dit positief voor de werkgever. Op deze manier wordt niet alleen de werknemer vitaal, maar ontstaan er ook vitale organisatie. Vitale organisaties zijn flexibel en innovatief en hebben de mindset om werknemers te versterken in vitaliteit, energie en werkvermogen. Daarnaast zijn vitale organisaties in staat zich continue aan de passen aan de veranderde omstandigheden. Denk hierbij aan creativiteit, alertheid, betrokkenheid en natuurlijk een gezonde leefstijl van hun medewerkers.
Actief bezig zijn met vitaliteit heeft een hoop voordelen. Je werkt niet alleen aan je lichamelijke en geestelijke gezondheid, maar ook aan je persoonlijke werkplezier en ontwikkeling. Daarnaast maakt het je een socialer persoon en ben je voorbereid op de veranderingen binnen de arbeidsmarkt. Wacht dus niet, maar wordt direct een vitale werknemer op de werkvloer!

©

Meer artikelen

Nieuws | 11 januari 2021

Nieuw product: Inzetpraat

Binnen onze preventieve dienstverlening hebben wij vanaf 1 januari 2021 een nieuw product: Inzetpraat. Dit is een training voor leidinggevenden over het voeren van een inzetbaarheidsgesprek met hun werknemers. Het doel van deze training is om leidinggevenden een leidraad te geven voor het houden van een effectief en activerend gesprek met als basis het Huis […]

Lees verder

Nieuws | 8 januari 2021

De periodieke Health Check op Hogeschool iPabo

“Wij willen de duurzame inzetbaarheid onder onze werknemers stimuleren en proberen daarom ook op preventief gebied veel te organiseren.” Andrea Pereboom, werkzaam bij de afdeling Personeel & Organisatie (P&O), van Hogeschool iPabo biedt de Health Check aan binnen de hogeschool. We gaan met haar in gesprek over het belang van de Health Check en de […]

Lees verder

Blog | 7 januari 2021

Grip krijgen op de inzetbaarheid van jouw werknemers, hoe doe je dat?

Om jouw werknemers optimaal inzetbaar te houden is een strategische, integrale aanpak nodig. Vitale werknemers verzuimen minder en zijn productiever. Het goed opzetten en borgen van jouw inzetbaarheidsbeleid is hét verschil tussen een goed en een beter bedrijfsresultaat. Richten, inrichten en verrichten. Een mooie kapstok om een onderscheid te maken in de verschillende niveaus waarop organisaties bezig zijn met duurzame inzetbaarheid. Inspanningen op […]

Lees verder

Meer informatie

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven