fbpx

TIGRA werkt samen met het Sectorinstituut Transport en Logistiek

Transport

José van Lieshout werkt als strategisch projectmanager voor het Sectorinstituut Transport en Logistiek, dat bestuurd wordt door werkgevers- en werknemersorganisaties. Dit sectorinstituut zorgt voor instroom en duurzame inzetbaarheid van vakbekwaam personeel in de sector transport en logistiek. José houdt zich in haar functie voornamelijk bezig met de duurzame inzetbaarheid binnen de sector, waarbij ze samenwerkt met TIGRA.

Inzetbaarheidscheck

José bedenkt en implementeert allerlei inzetbaarheidsprojecten, zoals de Inzetbaarheidscheck. Deze check geeft bedrijven en werknemers inzicht in gezondheid en inzetbaarheid met advies voor verbetering. Het doel van de Inzetbaarheidscheck is dat alle werknemers binnen de sector hun werk gezond en met plezier (blijven) doen. De Inzetbaarheidscheck kan door werkgevers, maar ook door werknemers uit de sector aangevraagd worden. De check bestaat uit een aantal stappen:

  1. Werknemers vullen een online vragenlijst over hun duurzame inzetbaarheid in.
  2. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek stelt een collectief of individueel adviesrapport op. De workshops leefstijl, fysiek of mentaal voor werknemers kunnen hier onderdeel van zijn.
  3. Werknemers die risico lopen om uit te vallen op het werk, worden door een coach van het Sectorinstituut Transport en Logistiek benaderd voor een persoonlijk gesprek of begeleiding op het gebied van leefstijl, mentale gezondheid en fysieke gezondheid.

Sinds de zomer van 2018 werkt TIGRA samen met het Sectorinstituut Transport en Logistiek. De dienstverlening van TIGRA wordt ingezet om de fysieke gezondheid binnen de sector te verbeteren of behouden. TIGRA verzorgt hierin zowel de individuele, fysieke begeleiding als de collectieve, fysieke workshops.

TIGRA hard nodig

Uit de arbeidsmarktrapportage 2018 van het Sectorinstituut blijkt hulp bij fysieke belasting binnen de sector hard nodig te zijn. Van de 15.000 uitgevoerde Inzetbaarheidschecks werd 26% van de werknemers in de weken voor de check door pijn gehinderd in hun normale werk. Hiervan heeft 46% last van pijnklachten in de nek en/of schouders en 33% pijn in de rug. In 44% van de gevallen wordt deze pijn volgens de werknemer veroorzaakt door het werk en in 54% verergerd door het werk. Ook ziet 64% van de werkgevers en de werknemers de fysieke belasting als een arbeidsrisico in de sector.

©

Meer artikelen

Nieuws | 15 oktober 2019

Snelle werkhervatting door goede werkplekinterventies

“Hoe eerder terug op het werk, hoe beter”. Een quote van hoogleraar Allard van der Beek uit een artikel geschreven op XpertHRactueel.nl. Zij interviewden hem in 2018 over het onderwerp ziekteverzuim naar aanleiding van een onderzoek van onderzoeker en hoogleraar Han Anema. TIGRA-directeur Gerko Riedstra ging naar aanleiding van dit artikel in gesprek met Allard […]

Lees verder

Nieuws | 17 september 2019

De kracht van Graded Activity

Mensen met chronische pijnklachten zijn vaak ten einde raad. Ze hebben diverse onderzoeken in het ziekenhuis ondergaan waarbij geen lichamelijk oorzaak voor de pijnklachten gevonden is. Ook de ingezette behandelingen geven niet het gewenste resultaat. Dit betekent echter niet dat er geen verklaring is voor de pijnklachten. TIGRA-bedrijfsfysiotherapeut Aukje Noordhuis begeleidt cliënten met chronische pijnklachten. […]

Lees verder

Nieuws | 16 september 2019

“Door de Gedragsmatige Fysieke Training van TIGRA kan ik weer gitaar spelen en schrijven”

Het zal je gebeuren. Je bent gitarist en van de een op de andere dag vallen een paar vingers uit. De juiste snaren raken lukt niet meer, je begint fouten te maken en ineens moet de band een vervanger voor je gaan zoeken. Dit overkwam Peter Gijsberti-Hodenpijl (66) uit Amsterdam. Naast gitaar spelen kon hij […]

Lees verder

Meer artikelen

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven