NS wil verzuim door lichamelijke klachten ruim 1% verminderen

TIGRA betrokken bij tijdige en gerichte aanpak fysieke belasting

Het verzuim door fysieke klachten verminderen van 5,4% naar 4,2%. Dat is de ambitieuze doelstelling van NS. “Juist om klachten te voorkomen, is het onze insteek zo vroeg mogelijk gericht interventies in te zetten” aldus Marcus Hoen, manager Fit Preventie van NS.

NS vervoert dagelijks ruim één miljoen mensen. Dat doen ze met ruim 20.000 medewerkers verspreid over heel Nederland. In 2016 heeft NS een nieuwe topstructuur gekregen om de dagelijkse operatie beter te kunnen besturen. Naast stafdiensten als HR, Finance en IT is NS als volgt georganiseerd: NS Operatie is verantwoordelijk voor het treinvervoer op het Nederlandse hoofdrailnet, inclusief de HSL-Zuid. NS Operatie is (met zo’n 14.000 medewerkers) het meest gezichtsbepalende onderdeel van NS. Onder NS Operatie valt ook onderhoud, reparatie, reiniging, modernisering en verduurzaming van onze treinen in Nederland. Commercie & Ontwikkeling verzorgt de ontwikkeling van treindiensten op de middellange en lange termijn en de verkoop- en serviceactiviteiten die samenhangen met het binnenlandse en grensoverschrijdende treinvervoer. NS Stations (5.000 medewerkers) werkt aan een goed netwerk van 410 grote en kleinere stations. Samen met ProRail, overheden en vervoerders wil NS Stations de reis en het verblijf op en nabij stations zo gemakkelijk en aangenaam mogelijk maken. Marcus: “Verschillende groepen, met verschillende vormen van fysieke belasting. Van een conducteur die staand zijn werk doet in een bewegende trein tot een monteur of secretaresse.”

“NS is ‘Supporter van bewegen’. Als je met de trein reist, beweeg je vaak meer. Onze reizigers zijn vaak al overtuigd van het feit dat ze door met de trein te gaan, gezond bezig zijn. Om ook onze medewerkers mee te krijgen in dit denken, hebben we alle activiteiten die te maken hebben met of je lekker in je vel zit en met plezier naar je werk gaat, samengebracht onder de noemer ‘Goed Bezig!’.”

Marcus vervolgt: “We kunnen natuurlijk niet voorkomen dat er wel eens iemand uitvalt, maar met preventie kunnen we het verzuim wel verlagen. We willen NS-werknemers vitaler maken en daarbij zetten we verschillende sporen in. Allereerst de ‘Alles-Best-Test’. Alle medewerkers krijgen vrijblijvend een uitgebreid preventief onderzoek aangeboden. Dat is een onderzoek naar leefstijl, risico’s van het werk, potentiële klachten, werkvermogen, psychische en fysieke gesteldheid. We verzorgen verder samen met TIGRA en andere aanbieders voorlichting, werkplekonderzoek, werkinstructie en -training. En we stimuleren de eigen verantwoordelijkheid door medewerkers met klachten vroegtijdig aan de bel te laten trekken. Om snel in gesprek te gaan met de leidinggevende en samen de interventiemogelijkheden bekijken.”

“Samen met TIGRA hebben we de huidige situatie van lichamelijke belasting van medewerkers inzichtelijk gemaakt. Er is goed met ons meegedacht over waar we als NS naartoe willen. We hebben met elkaar een visie en doelstellingen neergezet. En in goede samenwerking zijn we gekomen tot concrete plannen. Nu gaan wij met elkaar op reis om die stip aan de horizon ook te bereiken.”

©

Meer artikelen

Blog | 3 juli 2017

NES Dashboard bevestigt vermoedens Strukton Rail

Al bijna 100 jaar is Strukton Rail betrokken bij het onderhoud en de aanleg van spoorlijnen en railsystemen. Er werken zo’n 1700 mensen vanuit het hele land dag en nacht aan het spoorsysteem. Vaak gaat het daarbij buiten om fysiek zwaar werk met onregelmatigheid. Preventief Medisch Onderzoek (PMO) Giza de Jong, P&O Adviseur Afdeling Vitaliteit […]

Lees verder

Blog | 10 april 2017

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid, trend of noodzaak? Bezig zijn met duurzame inzetbaarheid, werkvermogen en vitaliteit… Is dit nu een wezenlijk onderdeel van je bedrijfsvoering of kunnen we stellen dat er sprake is van een trend of modeverschijnsel op dit gebied. Dit lijkt, een relatief eenvoudige vraag om te beantwoorden als je naar de oppervlakte van deze vraag […]

Lees verder

Blog | 3 april 2017

Promoot gezondheid!

‘Gezondheidsmanagement raakt de continuïteit van je bedrijf’ Waarom is gezondheidsmanagement zo belangrijk binnen de bedrijfsvoering? Volgens Rik-Jan Modderkolk, gezondheidsmanager bij Pon, is dat kraakhelder; omdat het de continuïteit van je bedrijf raakt. ‘Mensen maken het verschil,’ verklaart Rik-Jan. ‘Mensen die goed in hun vel zitten, plezier in hun werk hebben en ‘fit for the job’ […]

Lees verder

Meer artikelen

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven