NS wil verzuim door lichamelijke klachten ruim 1% verminderen

TIGRA betrokken bij tijdige en gerichte aanpak fysieke belasting

Het verzuim door fysieke klachten verminderen van 5,4% naar 4,2%. Dat is de ambitieuze doelstelling van NS. “Juist om klachten te voorkomen, is het onze insteek zo vroeg mogelijk gericht interventies in te zetten” aldus Marcus Hoen, manager Fit Preventie van NS.

NS vervoert dagelijks ruim één miljoen mensen. Dat doen ze met ruim 20.000 medewerkers verspreid over heel Nederland. In 2016 heeft NS een nieuwe topstructuur gekregen om de dagelijkse operatie beter te kunnen besturen. Naast stafdiensten als HR, Finance en IT is NS als volgt georganiseerd: NS Operatie is verantwoordelijk voor het treinvervoer op het Nederlandse hoofdrailnet, inclusief de HSL-Zuid. NS Operatie is (met zo’n 14.000 medewerkers) het meest gezichtsbepalende onderdeel van NS. Onder NS Operatie valt ook onderhoud, reparatie, reiniging, modernisering en verduurzaming van onze treinen in Nederland. Commercie & Ontwikkeling verzorgt de ontwikkeling van treindiensten op de middellange en lange termijn en de verkoop- en serviceactiviteiten die samenhangen met het binnenlandse en grensoverschrijdende treinvervoer. NS Stations (5.000 medewerkers) werkt aan een goed netwerk van 410 grote en kleinere stations. Samen met ProRail, overheden en vervoerders wil NS Stations de reis en het verblijf op en nabij stations zo gemakkelijk en aangenaam mogelijk maken. Marcus: “Verschillende groepen, met verschillende vormen van fysieke belasting. Van een conducteur die staand zijn werk doet in een bewegende trein tot een monteur of secretaresse.”

“NS is ‘Supporter van bewegen’. Als je met de trein reist, beweeg je vaak meer. Onze reizigers zijn vaak al overtuigd van het feit dat ze door met de trein te gaan, gezond bezig zijn. Om ook onze medewerkers mee te krijgen in dit denken, hebben we alle activiteiten die te maken hebben met of je lekker in je vel zit en met plezier naar je werk gaat, samengebracht onder de noemer ‘Goed Bezig!’.”

Marcus vervolgt: “We kunnen natuurlijk niet voorkomen dat er wel eens iemand uitvalt, maar met preventie kunnen we het verzuim wel verlagen. We willen NS-werknemers vitaler maken en daarbij zetten we verschillende sporen in. Allereerst de ‘Alles-Best-Test’. Alle medewerkers krijgen vrijblijvend een uitgebreid preventief onderzoek aangeboden. Dat is een onderzoek naar leefstijl, risico’s van het werk, potentiële klachten, werkvermogen, psychische en fysieke gesteldheid. We verzorgen verder samen met TIGRA en andere aanbieders voorlichting, werkplekonderzoek, werkinstructie en -training. En we stimuleren de eigen verantwoordelijkheid door medewerkers met klachten vroegtijdig aan de bel te laten trekken. Om snel in gesprek te gaan met de leidinggevende en samen de interventiemogelijkheden bekijken.”

“Samen met TIGRA hebben we de huidige situatie van lichamelijke belasting van medewerkers inzichtelijk gemaakt. Er is goed met ons meegedacht over waar we als NS naartoe willen. We hebben met elkaar een visie en doelstellingen neergezet. En in goede samenwerking zijn we gekomen tot concrete plannen. Nu gaan wij met elkaar op reis om die stip aan de horizon ook te bereiken.”

©

Meer artikelen

Blog | 1 mei 2018

Drie belangrijke ontwikkelingen in werkend Nederland

Stilstaan, probeer het eens! Vandaag vieren we de Dag van de Arbeid. Leuk om op een dag als vandaag eens stil te staan bij de ontwikkeling die deze arbeid in de loop van de jaren heeft ondergaan. De veranderingen volgen elkaar steeds sneller op en hebben een steeds grotere impact op ons als werkende. Ooit […]

Lees verder

Blog | 26 maart 2018

ESF, subsidie of investering? (ESF 2014-2020)

De verwachting is dat er voor de zomer van 2018 weer een aanvraagtijdvak komt voor ESF Duurzame inzetbaarheid 2018. Dit betekent dat je als werkgever 50% van de kosten die je maakt voor duurzame inzetbaarheid vergoed krijgt door de Europese Unie, met een maximum van € 10.000,-. Een mooi moment dus om te werken aan de […]

Lees verder

Blog | 12 maart 2018

Aanwakkeren eigenaarschap duurzame inzetbaarheid

Familiebedrijf Smeding Groenten en Fruit zuinig op mensen Al meer dan 80 jaar is Smeding Groenten en Fruit een trots familiebedrijf. Ze geloven in de rijkdom van groenten en fruit en willen daar alle foodservice- en foodretailklanten elke dag weer mee verrassen. Het hoofdkantoor en distributiecentrum van 20.000 vierkante meter vind je in het Friese […]

Lees verder

Meer artikelen

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven