NS wil verzuim door lichamelijke klachten ruim 1% verminderen

TIGRA betrokken bij tijdige en gerichte aanpak fysieke belasting

Het verzuim door fysieke klachten verminderen van 5,4% naar 4,2%. Dat is de ambitieuze doelstelling van NS. “Juist om klachten te voorkomen, is het onze insteek zo vroeg mogelijk gericht interventies in te zetten” aldus Marcus Hoen, manager Fit Preventie van NS.

NS vervoert dagelijks ruim één miljoen mensen. Dat doen ze met ruim 20.000 medewerkers verspreid over heel Nederland. In 2016 heeft NS een nieuwe topstructuur gekregen om de dagelijkse operatie beter te kunnen besturen. Naast stafdiensten als HR, Finance en IT is NS als volgt georganiseerd: NS Operatie is verantwoordelijk voor het treinvervoer op het Nederlandse hoofdrailnet, inclusief de HSL-Zuid. NS Operatie is (met zo’n 14.000 medewerkers) het meest gezichtsbepalende onderdeel van NS. Onder NS Operatie valt ook onderhoud, reparatie, reiniging, modernisering en verduurzaming van onze treinen in Nederland. Commercie & Ontwikkeling verzorgt de ontwikkeling van treindiensten op de middellange en lange termijn en de verkoop- en serviceactiviteiten die samenhangen met het binnenlandse en grensoverschrijdende treinvervoer. NS Stations (5.000 medewerkers) werkt aan een goed netwerk van 410 grote en kleinere stations. Samen met ProRail, overheden en vervoerders wil NS Stations de reis en het verblijf op en nabij stations zo gemakkelijk en aangenaam mogelijk maken. Marcus: “Verschillende groepen, met verschillende vormen van fysieke belasting. Van een conducteur die staand zijn werk doet in een bewegende trein tot een monteur of secretaresse.”

“NS is ‘Supporter van bewegen’. Als je met de trein reist, beweeg je vaak meer. Onze reizigers zijn vaak al overtuigd van het feit dat ze door met de trein te gaan, gezond bezig zijn. Om ook onze medewerkers mee te krijgen in dit denken, hebben we alle activiteiten die te maken hebben met of je lekker in je vel zit en met plezier naar je werk gaat, samengebracht onder de noemer ‘Goed Bezig!’.”

Marcus vervolgt: “We kunnen natuurlijk niet voorkomen dat er wel eens iemand uitvalt, maar met preventie kunnen we het verzuim wel verlagen. We willen NS-werknemers vitaler maken en daarbij zetten we verschillende sporen in. Allereerst de ‘Alles-Best-Test’. Alle medewerkers krijgen vrijblijvend een uitgebreid preventief onderzoek aangeboden. Dat is een onderzoek naar leefstijl, risico’s van het werk, potentiële klachten, werkvermogen, psychische en fysieke gesteldheid. We verzorgen verder samen met TIGRA en andere aanbieders voorlichting, werkplekonderzoek, werkinstructie en -training. En we stimuleren de eigen verantwoordelijkheid door medewerkers met klachten vroegtijdig aan de bel te laten trekken. Om snel in gesprek te gaan met de leidinggevende en samen de interventiemogelijkheden bekijken.”

“Samen met TIGRA hebben we de huidige situatie van lichamelijke belasting van medewerkers inzichtelijk gemaakt. Er is goed met ons meegedacht over waar we als NS naartoe willen. We hebben met elkaar een visie en doelstellingen neergezet. En in goede samenwerking zijn we gekomen tot concrete plannen. Nu gaan wij met elkaar op reis om die stip aan de horizon ook te bereiken.”

©

Meer artikelen

Blog | 6 december 2017

HORNBACH heeft vitaliteit hoog in het vaandel

Het van oorsprong Duitse familiebedrijf is sinds 1997 actief op de Nederlandse markt en vertoont sindsdien een ware groeispurt. HORNBACH heeft hier nu 13 vestigingen, en de 14e in Zwolle gaat in het voorjaar van 2018 open. Iedere vestiging biedt gemiddeld aan 150 mensen werk. Al meerdere malen werd de prestigieuze Retail Jaarprijs “Beste Bouwmarkt […]

Lees verder

Blog | 6 december 2017

Toelichtingsvideo PMO TIGRA

Onze visie om het PMO te gebruiken als middel voor een organisatie om te kunnen sturen op inzetbaarheid dragen we graag uit. We zien het als een ‘must’ om organisaties te laten nadenken over het belang van het sturen op feiten en cijfers. Is het niet zo dat op vrijwel elk zakelijk aspect op basis van […]

Lees verder

Blog | 17 oktober 2017

Alliander tevreden over gedragsmatige insteek TIGRA

In gesprek met Hans Huisman, HR-specialist / casemanager bij het re-integratiecentrum van Alliander Bij netwerkbedrijf Alliander zijn ruim 5500 werknemers dagelijks bezig met het beheren en aanleggen van kabels en leidingen, die elektriciteit, (bio)gas en warmte leveren aan miljoenen Nederlandse woningen en bedrijven. Energie maakt wonen, werken en reizen mogelijk. Het is de zuurstof die […]

Lees verder

Meer artikelen

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven