De kunst van het loslaten

Herkennen jullie het? De zoveelste vraag over het juist omgaan met privacy en persoonsgegevens… Ik word er eerlijk gezegd wel eens een beetje gek van. Natuurlijk is het enorm belangrijk en gaan ook wij als organisatie uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Maar alle haken en ogen die deze soms ietwat overspannen wetgeving met zich meebrengt zorgen voor onrust op de werkvloer. Bijvoorbeeld over het aanmelden voor onze curatieve programma’s.

Eigen regie

Daar waar de rol van de leidinggevende in het eigen regie model in verzuim steeds dominanter werd, wordt het gespreksterrein op het gebied van klachten en verzuim nu fors beperkt. Veel organisaties die wij spreken onderschrijven deze verandering en zoeken naar oplossingen om toch vroegtijdig te kunnen handelen bij beginnend verzuim. Op dit vraagstuk zijn wij met enkele van onze klanten wat dieper in gesprek gegaan. Wat zijn nu echt de pijnpunten die vanuit deze nieuwe situatie worden ervaren? Al snel werd ons duidelijk dat dit met name gebaseerd was op het gevoel van grip. Natuurlijk kunnen alle meldingen van ziekte direct worden ingepland bij de bedrijfsarts of casemanager, maar de overtuiging en ingezette koers was nu juist de andere kant op, naar zelf grip houden vanuit de lijn.

Zelfregie

Door filosoferend over het gevoel van grip kwamen we op een belangrijk punt. Welk doel dient het zelf grip houden? Juist ja, vroegtijdig kunnen ingrijpen en faciliteren bij dreigende verminderde inzetbaarheid. Zodat het risico en de kosten voor de organisatie beperkt kunnen blijven. Logisch toch?

Waar in deze denkwijze is het verantwoordelijkheidsgevoel of eigenaarschap (nog zo’n populair woord ;)) van de individuele werknemer? Is, binnen alle veranderingen die er in onze maatschappij gaande zijn, het niet veel logischer om te spreken van zelfregie dan van eigen regie? Wat nou als we de verantwoordelijkheid van het vragen naar hulp (wat dat is een aanmelding eigenlijk) bij de werknemer zelf neerleggen?

Vragen die direct opborrelen aan de andere kant van de tafel zijn: “Maar dan gaat iedereen zich aanmelden!” en “Gaat dat niet uit de hand lopen?”. Tijd voor een praktijkvoorbeeld:

Unieke aanmeldprocedure

Sinds een aantal maanden hebben we bij één van onze klanten een site ingericht, speciaal voor de werknemers van die organisatie. Op deze site kunnen ze zich zelf aanmelden voor een intake fysiek of voor een werkplekonderzoek. Geen gedoe met AVG, het gaat immers om een aanmelding met je eigen gegevens. Natuurlijk willen we voorkomen dat er diensten worden ingezet die niet nodig zijn. Vandaar dat de werknemer eerst twee korte vragenlijsten invult op ons online cliëntenportaal (dat overigens voldoet aan alle ICT beveiligingseisen in de zorg). Op basis van de gegeven antwoorden bepalen wij of er voldoende reden is voor een fysieke afspraak, waarin de echte intake kan worden uitgevoerd. In deze afspraak bepalen we met de werknemer de routing in communicatie naar werkgever en bedrijfsarts.

Deze werkwijze is de kunst van het loslaten. De ervaringen vanuit de klant zijn erg positief. We merken dat er gericht gebruik van wordt gemaakt. De trajecten die we zien worden vroegtijdig ingezet, wat het resultaat ten goede komt. Dit resultaat en de impact van het productiviteitsverlies van uw werknemer maken we overigens ook direct inzichtelijk tijdens deze laagdrempelige aanmeldingsprocedure. Hoe? Dat kun je lezen in deze blog.

Verstaat jouw organisatie ook de kunst van het loslaten? Neem eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Leo Wijnsma

Directeur TIGRA Beheer

©

Meer artikelen

Blog | 3 december 2018

De kunst van het loslaten

Herkennen jullie het? De zoveelste vraag over het juist omgaan met privacy en persoonsgegevens… Ik word er eerlijk gezegd wel eens een beetje gek van. Natuurlijk is het enorm belangrijk en gaan ook wij als organisatie uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Maar alle haken en ogen die deze soms ietwat overspannen wetgeving met zich […]

Lees verder

Blog | 7 november 2018

Met welke stappen zetten wij een Preventief Medisch Onderzoek op?

Wij krijgen vaak de vraag hoe we onze projecten op duurzame inzetbaarheid aanpakken. Hier zal ik antwoord op proberen te geven. Dat is niet gemakkelijk, omdat geen project bij ons hetzelfde is. Vraagstelling, cultuur, doelstellingen en ambities zijn ontzettend bepalend voor hoe wij onze dienstverlening inzetten. Toch ga ik een poging wagen de vraag te […]

Lees verder

Blog | 7 november 2018

Gedragsmatige Fysieke Training- Wat kost het en wat levert het op?

We volgen Anneke in de Gedragsmatig Fysieke Training van TIGRA Anneke werd bij ons aangemeld voor een Intake nadat ze reeds een week verzuimd was. Ze had fysieke klachten die al langere tijd sluimerend aanwezig waren. De afgelopen jaren hebben deze klachten Anneke vaak beperkt in haar werkzaamheden. Soms leidde dit tot korte momenten van […]

Lees verder

Meer artikelen

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven